佐久間のおばあちゃんのお店で

Hi there!
I bought some fresh ginger at Mrs. Sakuma’s vegetable store the other day.
Isn’t she kind to prepare such?
お店で試食させてもらった佃煮が
すごく美味しかったので、
As I liked the 佃煮 she made, I wanted to try cooking it myself.
私も挑戦してみました。



すっごく柔らかくて美味しく出来ました。


Yeah! It’s very soft and tasty.
It turned out to be a great success and I’m proud of it!
半分は、甘酢漬けにしました。

同じ味ばっかりだと飽きちゃうもんね。

I made the other half into vinegared ginger.
I thought we might get tired of the same thing.
I might as well make something else with different flavor rather than just one single one.
実は、新生姜を調理したの、初めて。

Actually it’s my first time to cook fresh ginger in my life.
節を折りながら汚れを取る という作業
やってみると なかなか楽しい。

First you have to break it into small pieces in order to remove the dirt between stems.
And surprisingly the process is quite fun!
ボキッ、ボキッって 折ってると
なんかスカッとするのね。

I feel very refreshed breaking and snapping the ginger into pieces.
Basically I enjoy doing this kind of simple continuous work.
It seems to help lighten daily stress, don’t you think?
こういう単純作業、結構好き。
ストレス解消になりそうです。

PS ... してみる を英語でいうと?
Try ... ing です。
Try は、挑戦する、という意味があるのですが、後ろに...ing をつけると
ちょっとやってみる という表現になります。
例文です。
I tried reading the book, but it was too difficult.
その本をちょっと読んでみたけど、難しすぎた。
こんな感じです。
よかったら参考にしてくださいね。
志朗 ベストショット
熱い視線 だわん❓

ところで最近
散歩に行くと草の実みたいのが
いっぱい付いてきちゃうんです。

原っぱ遊びが大好きな志朗
連れて行ってあげたいのは山々なんだけど…

取るの大変なんだよねー。

困ったものです。

金曜日
いい一日になりますように
TGIF!
Have a nice day! (╹◡╹)