最近見つけたこれ
Hi there!
Here I’ll show you my favorite seasoning these days.
パパッと
味噌パウダー
It’s freeze dried miso powder by 信州一味噌, well known for its trade mark of a little Japanese girl Miko Chan.
Just add to hot water and you can make tasty miso soup with excellent dashi flavor.
みこちゃん味噌の
信州一味噌の製品
出汁入りです。
美味しいお味噌汁になります。
二人だと 味噌汁作るのも面倒くさい時もあるし
一人分なんて、ますます面倒…
でも、これを使えば
ちょっと味噌汁が欲しい
なんて時に サッと作れて チョー便利❗️![爆笑](https://stat100.ameba.jp/blog/ucs/img/char/char3/001.png)
![爆笑](https://stat100.ameba.jp/blog/ucs/img/char/char3/001.png)
I sometimes feel it troublesome to make miso soup for just two of us.
Even more so for just myself.
Then I can use this powder to make a small amount right away.
火を通してある具材とか
乾燥わかめなら、
お湯かけるだけです。![グッ](https://stat100.ameba.jp/blog/ucs/img/char/char3/114.png)
![グッ](https://stat100.ameba.jp/blog/ucs/img/char/char3/114.png)
Just pour some hot water. That’s all.
If you have some prepared vegetables or dried ingredients such as sea weeds, it’s even easier.
アレンジいろいろ出来そう
今度やってみよう。![ウインク](https://stat100.ameba.jp/blog/ucs/img/char/char3/004.png)
![ウインク](https://stat100.ameba.jp/blog/ucs/img/char/char3/004.png)
It can be used for many other cookings.
This yakionigiri looks very nice.
Maybe I should try that next time.
PS 出汁 を英語でいうと?
出汁にあたることばがないので、
Dashi
とそのままいうしかないのですが、
こんな風に説明してみましょう。
Umami extract from fish or kelp.
魚や昆布から取った旨味エキス
こんな感じです。
ちなみに umami 旨味 は、
英語でも浸透してきてます。
よかったら参考にしてくださいね。
志朗 ベストショット
寒い朝ですね。
暖かくしてお過ごし下さい。
いい一日になりますように
Have a nice weekend!