体を冷やしてくれる 6つのスパイス | スパイシー丸山「カレーなる365日」Powered by Ameba

体を冷やしてくれる 6つのスパイス

暑い日にカレーを食べると

 

食後はスカッと涼しく感じることもありますが

 

アーユルヴェーダによると、

 

体を温めるだけでなく

 

体を冷やしてくれるスパイスもあるんだとか!!



定期的に見ているインドの健康サイト

 

TheHealthSite.comを見てみると、

 

「夏を涼しく過ごすための6つのスパイス」という

 

興味深い情報を発見!!

 

スパイスによるクールダウンを上手に活用して、

 

暑い夏を乗り切っていきたいですね。

 

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スパイスの効能シリーズではいつも書いていますが、

こちらのサイトでは以下の内容を明記しています。

『TheHealthSite.comは、ここに記載されている特定の結果を保証いたしません。また、結果は人により異なる場合があります。テキスト、グラフィックス、ビデオ、および他の資料を含む本ウェブサイトの内容は情報提供が目的であり、医学的なアドバイスではありません。』

というわけで、あくまでも情報の1つとして受け止めてください。

 

 

Google翻訳と自分の拙い英語力でまとめていますが、

 

完璧に訳し切れていない箇所もあると思います。

 

下の方に英語の原文も載せてあるので、

 

気になる箇所や理解しづらい文があったら自分で訳してみましょう。

 

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夏を涼しく過ごすための6つのスパイス

 

気温の上昇と熱波は、熱中症、発疹、ニキビなどの夏のトラブルを引き起こします。6つのスパイスを食事に取り入れて上手に体を冷やしましょう。

 

The Health Site.com 2020年5月26日

Written by Sanyukta Baijal |Updated : May 26, 2020

 

熱波が強まり、(インドでは)最近は気温が45度を超える日も。このような気候は、皮膚の炎症、ニキビ、発疹、発汗、さらには熱中症など、多くの問題を引き起こす可能性があります。重要なのは体を冷やすことであり、そのための最良の方法の1つが夏用のスパイスを摂取すること。これはアーユルヴェーダによって推奨されている古くからの知恵です。スパイスには抗酸化物質と生理活性化合物が豊富に含まれています。Journal of Nutrition誌に掲載された最近の研究によると、食事にスパイスのブレンドを加えると、炎症の軽減に役立つ可能性があることがわかっています。

それでは、5000年にわたるアーユルヴェーダの食哲学に基づいた、夏の食事に取り入れるべき6つのスパイスを見てみましょう。

 

 

オーガニックミント
 

 

多年生のハーブであるミントは、優れた清涼感を与えてくれるスパイスです。ミントの清涼感を生み出す重要な成分はメントール。ミントはレモネード、サラダ、カレーに加えると暑さを和らげる優れた食材になります。

 

 

フェンネルシード
 

 

フェンネルシードはインドの日常的な口腔清涼剤であり、冷却特性もあります。この種子は腸液を刺激し、適切な消化を促し、胃酸の逆流を減らすのに役立ちます。食事の前後に小さじ1杯のフェンネルシードを噛んでみてください。息をリフレッシュし、良好な口腔衛生を保つのにも役立ちます。

 

 

コリアンダー
 

 

アーユルヴェーダによると、コリアンダーは最も体を冷やしてくれるスパイスの1つと言われています。消化器系を落ち着かせ、炎症と闘いながら、体の過剰な熱と毒素を取り除くのをサポートしてくれます。これは、コリアンダーが発汗を促し、体内の温度を下げる発汗特性を持っているために起こります。新鮮なコリアンダーの葉(パクチー)とコリアンダーの種はどちらも多くのインド料理に使われます。



カルダモン
 

 

カルダモンには、体から不要な化学物質や毒素を除去するいくつかの活性化合物が含まれています。これにより体の内側から熱を冷ますことができるのです。カルダモンは消化を助け、吐き気や胸やけを改善し、体をリラックスさせてクールダウンしてくれます。



クミン
 

 

クミンはインドの台所でよく使われる食材です。解毒作用があるだけでなく、ガスや膨満感の問題も対処してくれます。暑い夏に体を軽くし、リフレッシュさせてくれます。毎朝コップ1杯のクミンウォーターを飲んだり、調理済みの食事にクミンを加えてみましょう。クミンパウダーをバターミルクに加えて体を冷やすこともできます。

 

 

ショウガ
 

 

一般に信じられていることに反して、ショウガは夏に最適なスパイスと言えるでしょう。このスパイスは気温の上昇により生じる酸化ストレスと戦ってくれるのです。ショウガには抗酸化状態を改善し、体温を下げるのに役立つエッセンシャルオイルが含まれています。また有効成分ジンゲロールは体温を調節し、体温の低下を促してくれるのです。

 

 

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https://www.thehealthsite.com/fitness/diet/6-spices-that-can-keep-you-cool-during-summer-747560/

 

6 Spices That Can Keep You Cool During Summer

 

Rising temperatures and heat waves lead to heat stroke, rashes, acne and other summer problems. Include these 6 spices in your diet to keep your body cool.

Written by Sanyukta Baijal |Updated : May 26, 2020



The heatwave is intensifying, and the temperature crossed the 45-degree Celsius mark recently. The India Meteorological Department (IMD) has issued an alert in most of the northern parts of the country. And as per reports, the weather conditions are going to get severe in the coming 4-5 days. So, such a climate can lead to a lot of health issues like skin irritation, acne, rashes, sweating, and even heat stroke. Therefore, it is very important to keep your body cool now and one of the best ways to do it is by consuming some summer spices. Yes, this is an age-old method which has been recommended by Ayurveda. Spices are rich in antioxidants and bioactive compounds. According to a recent study published in the Journal of Nutrition,adding a blend of spices to a meal may help in lowering inflammation. So, take a look at the 6 top spices that you must include in your diet during summers. This is in accordance to Ayurveda's 5000-year-old food philosophy.

Organic Mint
Mint, which is a perennial herb, is an excellent cooling spice. Turns out the key component which is the reason behind mint's cool sensation is menthol. It makes mint a great heat-busting ingredient to be added in a summer lemonade, salad or curry.

Fennel Seed (Saunf)
Fennel seeds, commonly known as saunf, are a common Indian mouth freshener. They also have cooling properties. These seeds help in stimulating intestinal juices, promoting proper digestion, and reducing acid reflux. In order to consume it you can try chewing a teaspoon of fennel seeds before and after having a meal. This may also help in keeping the breath fresh and promote good oral hygiene.

 

Coriander
According to Ayurveda, coriander is one of the most cooling spices. It helps your body to get rid of excess heat and toxins while soothing the digestive system and fighting inflammation. This happens because coriander has diaphoretic properties which lead to perspiration and reduce inner body temperature. Both fresh coriander leaves and coriander seeds are a part of many Indian dishes.

Cardamom
Cardamom has some active compounds which can get rid of unwanted chemicals and toxins from the body. This helps in cooling down the body heat from within. Cardamom also helps in digestion, fights nausea and heartburn, which again leads your body to relax and cool down.

Cumin
Cumin is a common kitchen ingredient in Indian households. It not only has detoxifying properties but can also deal with gas and bloating problems. Cumin makes you feel lighter and refreshes your body during the hot summer days. You can drink a glass of cumin water every morning or may add cumin to your cooked meals. Its powdered form can also be added in a glass of buttermilk to cool your system down.

 

Ginger
Contrary to popular belief, ginger is great for summer. This spice can combat oxidative stress which occurs due to high environmental temperature increase. Ginger contains essential oils which improve the antioxidant status as well as help in reducing body temperature. Also, an active component Gingerol which is present in ginger regulates the underlying body temperature and causes a drop in it.

 

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