2024.04.21-23金沢旅行
いつもの旅友の相方と
「石川県金沢市」
へ行ってまいりました~
私たちに今できることは
「金沢に泊まる」「金沢で食べる」
「金沢で体験する」
そして
「金沢を楽しむ」
ちっちゃなちっちゃな貢献ですが、少しでも石川県の元気につながりますように
本日の英作文はコチラ
金沢市民の台所「近江町市場」へGO!
金沢旅行最終日。
2時間以上、真剣に取り組んだ「九谷焼絵付け体験」
終わった頃にはすでにお昼をまわっておりました
そろそろお腹が・・・すかな~い
なぜなら
朝めっちゃ食べたから~
なので
金沢市民の台所「近江市場」で、ちょこっと何かいただきましょう
にぎわってますよ~
まずは・・・メインはコチラ
「近江町コロッケ」
「甘エビクリームコロッケ」と
「のどぐろコロッケ」
さぁメインのあとは・・・そう
デザートでしょ
最初から決めてました~
「豆福すゞめ」
選んだのは
アザラシさんのブログ見た時から、これは必須と思っていた
コチラ
「すゞめのまる焼き」
(鳥は焼いてません)
「塩豆あずき」と「あんこクリームチーズ」
・・・どっちがどっちだ
「塩豆」+「あんこ」
「クリームチーズ」+「あんこ」
甘+しょっぱ・・・
サイコ~
朝食べ過ぎたので このくらいで十分
お土産を探しながら市場の中をブラブラ
いいものGETできましたよ~
それはいずれ・・・
超だい~ぶかいつまんで
英作文してみました
We had seriously experienced Kutani pottery painting for more than 2 hours, and then it was already after 12 pm.
But we had eaten too much breakfast, and we weren't hungry yet.
So, we went to Oumi Ichiba, the kitchen for the people of Kanazawa, and we wanted to eat a little something.
There were a lot of tourists!
Well, our main course was here, Oumi-cho croquette.
We chose "the Amaebi Cream Croquette" and "the Nodoguro Croquette".
Which was which?
They were not very hot, not very creamy, and we looked for Nodoguro, but...
We enjoyed walking and eating, and they were just enough for us!
After the main course, it was the time for dessert!
I decided to go to "Mamehuku Suzume" from before our trip.
And we chose "the Suzume no Maruyaki", because Azarashi-san had introduced it on her blog and I really wanted to eat it when I read it.
Don't worry! It didn't bake a sparrow!
We chose "Anko with shiomame" and "Anko with cream cheese".
Which was which?
The taste of sweet and salty was the best combination!
Great!
Then, we walked around Oumi Ichiba and bought some good souvenirs.
Later, I will show you my souvenirs... maybe a few days later...
Please wait...
To be continued...
croquette
コロッケ
sparrow
すずめ
前回までの「金沢旅行記」はコチラ
「とと桜」で「金沢グルメ」を満喫!
金沢1日目のお宿は「ホテル・トリフィート金沢」
今回復習したブログはコチラ
このブログは、「オンライン英会話」によって、気まぐれに英語の勉強を始めた「英語脳ゼロ」のアラカンおばちゃんの涙ぐましい努力の結晶です
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