2024.04.21-23金沢旅行
いつもの旅友の相方と
「石川県金沢市」
へ行ってまいりました~
私たちに今できることは
「金沢に泊まる」「金沢で食べる」
「金沢で体験する」
そして
「金沢を楽しむ」
ちっちゃなちっちゃな貢献ですが、少しでも石川県の元気につながりますように
本日の英作文はコチラ
「とと桜」で「金沢グルメ」を満喫!
無事、忍者寺のからくりから抜け出したあとは・・・
そろそろディナータイムです
金沢在住「アザラシさん」曰く
金沢は「ディナー難民」になる
可能性あり
予約をおススメ
思い起こせば数か月前・・・我々、宮古島で何度も「ディナー難民」になりました
そんなことにならないように、今回はしっかりと予約いたしました
それが、コチラ
「とと桜」
予約時間は6時でしたが、少々早めに到着
「席はご用意してあるのでどうぞ~」
ありがたや~
一番奥のカウンター席に着席
そこから見える景色はこんな感じ
名物 刺身桶盛 小桶 炙りのどぐろ付
金沢おでん 五種盛り
ガスエビの唐揚げ
土鍋にゃんころ雑炊
加賀梅酒(ロック・ソーダ割)
まずは「お通し」
「加賀梅酒」のロックとソーダ割で乾杯~
「金沢おでん 五種盛り」
「ガスエビの唐揚げ」
そしていよいよ・・・
「名物 刺身桶盛 小桶 炙りのどぐろ付」
「土鍋にゃんころ雑炊」
にゃんころ雑炊ってなんだ
お店の人に聞いてみたすると・・・
「いわゆる”ねこまんま”をちょっとかわいくしてみました」
なるほど~
ということで、本日の〆は「にゃんころ雑炊」に決まり
見た目、ほぼほぼご飯かな思いましたが、お魚やらなにやら具沢山でビックリ
〆まで完食して、お腹いっぱい
「とと桜」で金沢グルメ、満喫いたしました
超だい~ぶかいつまんで
英作文してみました
We had booked the restaurant for dinner, because if we didn't have a reservation, we might not be able to find the restaurant easily.
Well, we had booked"Totozakura".
We arrived earlier than the reservation time, but the staff managed to prepare a seat for us.
We sat down at a counter far from the entrance, we smelled something grilled, oh... it seemed delicious!
And then, we ordered as follows.
Appetizer
The firefly squid was in season, so it was delicious!
firefly squidホタルイカ
I chose on the rock of Kaga Ume-Syu and my friend chose the Kaga Ume-Syu with soda.
There were some ingredients in Kanazawa Oden that we had never seen before, it seemed called Akamaki and Kurumafu.
Even though we had never eaten them before, we could guess that they would be tasty, because they were soaking tasty soup, so yummy!
Gasu shrimp is the specialty of the Hokuriku region.
It had a thick shrimp flavor.
And, Sashimi Okemori with roasted Nodoguro that we had been looking forward to, was served.
We had never eaten such thick sashimi before, and all kinds of sashimi were so delicious!
The name of "Nyankoro rice porridge" was based on the name of "Neko manma",and changed a little bit cute.
Nyankoro rice porridge looked almost like rice, but it contained a lot of fish,and seaweed, and so on.
We all ate dinner until "Shime", we all enjoyed the Kanazawa gourmet!
To be continued...
manage
どうにかしてする、
うまくする、
時間をなんとか都合する、
なんとかとる、都合をつける
rice porridge
粥
appetizer
食欲をそそるもの、(特に)前菜
in season
旬で、出盛りで、食べごろで
soak
(水などの液体に)浸す、つける、吸収する
前回までの「金沢旅行記」はコチラ
今回復習したブログはコチラ
このブログは、「オンライン英会話」によって、気まぐれに英語の勉強を始めた「英語脳ゼロ」のアラカンおばちゃんの涙ぐましい努力の結晶です
NEVER GIVE UP