Japanese cooking lesson
昨日私の和食教室にオーストラリアからゲストの方2人が参加してくださいました。肉、魚、名古屋めしの3種類の一汁三菜メニューのうち 「名古屋めしを作りたい」とのご希望があり 一緒に作りました。・手羽先・天むす・きしめん・卵焼き・法連草の胡麻和え・だしだしの「旨味」のこともよくご存じで、そのまま英語でも「umami」としてオーストラリアでも広く使われているとのこと。ちょっと誇らしかったです。名古屋めしをはじめ和食についていろいろ熱心に質問してくださり、またオーストラリアの食生活 食事情などについても教えていただき 和やかな雰囲気の中私も楽しくレッスンをさせていただけました。名古屋城へ行かれた際に、手羽先を食べたそうで それよりもおいしい と言ってくださいました。お世辞かもしれませんが、うれしいかったです。フレンドリーですが、礼儀正しく、お話上手、仲睦まじく素晴らしいお二人ご参加いただき ありがとうございました。I had a Japanese cooking class yesterday.I cooked with 2 guests from Australis.They wanted to make Nagoyameshi, Nagoya local cuisine.We made those dishes.・Rice balls with deep-fried shrimps (Tenmusu)・Kisimen noodles・Fried chicken wings (Tebasaki)・Japanese rolled omelet・Spinach with sesame seeds・Basic dashi stockThey were a lovely couple. They were very friendly, polite, and good talkers.They asked many questions about Japanese food and cooked enthusiastically.We received some nice feedback.They made my day!!Thank you for attending my class.