スパイスで冬の体調不良を解消しましょう | スパイシー丸山「カレーなる365日」Powered by Ameba

スパイスで冬の体調不良を解消しましょう

定期的にウォッチしているインドの健康サイト

 

TheHealthSite.com

 

「インドのスパイスで冬の体調不良を解消しましょう」という

 

興味深い情報を発見!!

 

 

今年の12月は例年以上に暖かいですが

 

スパイスパワーで風邪&体調不良知らずでいたいですね!!


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効能シリーズではいつも書いていますが、

こちらのサイトでは以下の内容を明記しています。

『TheHealthSite.comは、ここに記載されている特定の結果を保証いたしません。また、結果は人により異なる場合があります。テキスト、グラフィックス、ビデオ、および他の資料を含む本ウェブサイトの内容は情報提供が目的であり、医学的なアドバイスではありません。』

というわけで、あくまでも情報の1つとして受け止めてください。

 

 

Google翻訳と翻訳アプリ、

 

自分の拙い英語力でまとめていますが、

 

完璧に訳し切れていない箇所もあると思います。

 

下の方に英語の原文も載せてあるので、

 

英語が得意な方は自分で訳してみましょう。

 

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ターメリック、フェヌグリーク、サフラン、ナツメグなどインドのスパイスで冬の体調不良を解消しましょう
 
これらのスパイスは自宅で咳や風邪を自然に防ぐのに役立ちます。
 
咳や風邪を防ぐために家庭でスパイスを試してみましょう。
スパイスは食欲をそそる香りを放ち、食事をおいしくするだけでなく、感染症から身を守ってくれるのです。
GAIAのディレクターDolly KumarとSalebhai.comの共同設立者Purba Kalitがいくつかのスパイスを紹介してくれました。
 
■サフラン
サフラン: 料理に鮮やかな色を加えるだけでなく、サフランにはいくつかの健康効果があります。風邪を即効で治したいなら、牛乳にサフランを数本混ぜて額に塗ると良いですね。この方法は季節の変わり目の風邪に効果的です。
 
■ターメリック
ターメリック: 冬の間、毎日コップ1杯のターメリックミルクを飲めば免疫力が高まり、さまざまな感染症から身を守ることができるでしょう。ターメリックには抗酸化作用、抗菌作用、抗炎症作用があり様々な病気の予防と治療に役立ちます。
 
■フェネグリーク
フェネグリーク: ラドゥ(インドスイーツ)はお好きですか?フェネグリークシード、ショウガ、フェンネルシード、ジャガリーを入れてみてください。
フェネグリークシードには抗ウイルス作用があり、鼻水やのどの痛みの原因となるウイルスを殺す力があります。
 
■ナツメグ
ナツメグ: これは温性のスパイスで、甘いものや塩辛いものに加えると風味が増します。強い抗菌作用があり免疫力を高めてくれますよ。ホットミルクにナツメグパウダー、ハチミツ数滴、砕いたカルダモンを入れて飲めば冬の憂鬱な気分も吹き飛ぶでしょう。
 
■ブラックペッパー
ブラックペッパー: 独特の味と刺激的な香りを持つこのスパイスには、体の代謝を促進する様々な抗酸化物質が含まれています。この素晴らしいスパイスを料理に加えたり調味料として使ったりして、上質な風味と無数の健康効果を楽しんでみてください。
 
■クローブ
クローブ: 抗酸化物質が豊富なクローブには、抗炎症作用、防腐作用、歯の鎮静作用があります。薬用としても料理用としても世界中で広く知られているこの乾燥した花のつぼみには、独特の風味と強い香りがあります。サラダのドレッシングや肉料理、デザートにクローブを加えて、はじけるような風味を楽しみましょう。
 
■カルダモン
カルダモン: カルダモンの小さな緑色のさやには血液の解毒を助け消化不良を解消するミネラルと抗酸化物質が豊富に含まれています。香り高いスパイスにはビタミンCやその他の必須栄養素も。冬の間にカルダモンティーを飲めば、風邪の症状を防ぎ、灰色の季節の気分を高めてくれるに違いないです。
 
■シナモン
シナモン: シナモンには様々な健康効果があります。抗酸化物質が豊富で癒し効果も。冬の間、シナモンはショウガと一緒に摂ることで風邪に効いてくれます。また免疫力を高め、様々なバクテリアから体を守ってくれるでしょう。朝、挽いたシナモンひとつまみとティースプーン1杯の蜂蜜をぬるま湯に入れれば完璧な冬の万能薬になってくれますよ。
 
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Get Rid Of Winter Illness With Indian Spices Like Tumeric, Fenugreek, Saffron, Nutmeg And More
 
These spices can help you to ward off cough and cold naturally at home.
 
Try spices at home to ward off cough and cold. They not only emit tantalizing aromas and make your meals delicious, but also protect you from infections. Dolly Kumar, Director at GAIA and Purba Kalita, Co-Founder at Salebhai.com, have listed few spices:

・Saffron: Apart from adding a vibrant colour to your dishes, saffron has several health benefits too. If you're looking for an instant relief from cold, mix a few strands in milk and apply the same on your forehead. This technique is a sure-shot one to treat colds due to seasonal change.
 
・Turmeric: A glass of turmeric milk gulped down every day in the winter months will boost your immunity system and keep you away from various infections. Turmeric has antioxidants, antibacterial, and anti-inflammatory benefits that will help prevent and tackle a number of diseases.
 
・Fenugreek: Do you like laddoos? Try putting fenugreek seeds, ginger, fennel seeds and jaggery in it. Fenugreek seeds are packed with antiviral properties and have the ability to kill viruses that cause sniffles and sore throats. 
 
・Nutmeg: This is a warm spice and can be added in your sweet and savoury food items to boost their flavours. It has strong antibacterial properties that help boost the immune system. A cup of hot milk with nutmeg powder, a few drops of honey and crushed cardamom is sure to keep your winter blues away.
 
・Black pepper: With a distinctive taste and pungent aroma, this spice contains various anti-oxidants that accelerate the body's metabolism. Add this incredible spice to any cuisine or use it as a condiment and enjoy the fine flavour along with its myriad health benefits. 
 
・Cloves: Rich in antioxidants, cloves have anti-inflammatory, antiseptic and dental-soothing properties. Widely recognised the world over for its medicinal and culinary qualities, these dried flower buds have distinct flavour and intense aroma. Add cloves to your salad dressings, meats and desserts and relish the bursts of flavours.
 
・Cardamom: Also known as elaichi, cardamom's small green pods are rich sources of minerals and antioxidants that aid in blood detoxification and resolve digestive issues. The aromatic spice also contains vitamin C and other essential nutrients. Drinking a cup of elaichi tea in the winter months is sure to ward off any symptoms of a cold and enhance your mood in the grey months.
 
・Cinnamon: Cinnamon has several health benefits. The spice is rich in antioxidants and has several healing properties. In the winter months, cinnamon can be teamed with ginger to beat common cold. Cinnamon has immunity-boosting abilities and can protect you from various bacteria. A pinch of ground cinnamon and a teaspoon of honey in warm water in the morning can be a perfect winter elixir.
 
Source: IANS
 
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