ニューヨーク和食業界のレジェンドといえば、園力(その・ちから)シェフ。

ミシュラン星の常連「KYOYA」の大将として、たくさんのファンを抱える一方で、

周囲のシェフ達は皆そろって園シェフを慕い、尊敬してきた。

 

園シェフが御自身のお店を開けるために「KYOYA」を卒業されたのが2019年のこと。

その準備期間、時間がある時には、自宅へのケータリングも請け負ってくださった。

 

昨年、園シェフがプロデュースする小料理居酒屋BBFがオープンしたけれど、

コロナ禍もあって、なかなかお伺いする機会がなかった。

 

BBFの奥の隠れ家的スペースで「KAPPO SONO」が始まったという噂は、

ニューヨークのグルメ界に、一気に広まった。

 

お客様の目の前で新鮮な魚や野菜を切り捌き、火を入れて調理をする「割烹料理」。

旬の素材を取り入れながら、毎月、そして日々少しずつ、メニューが変わる。

 

たった8席のカウンターは、3ヶ月先まで予約でいっぱい。

毎月の予約を定期的に入れている常顧客に加えて、数十組ものウェイティング。

 

その隙間を縫うように、「小料理・園」がポップアップでオープンした時、

友人がお声がけしてくれて、初めてその暖簾をくぐる機会をいただいた。

コース仕立てではなく、アラカルトのメニューから、次々と魔法の料理が提供される。

 

園シェフの魅力は、料理の技術や創造性だけでなく、そのお人柄にも集約している。

元自動車メーカーの整備士から、料理の世界に転身したという経歴も、

精密で緻密な作業をこなす究極の腕を持つ園シェフならではのストーリー。

 

たくさんのファンに支えられて、また新しい「予約の取れない店」が誕生した。

 

Chef Chikara Sono is a legend in the New York Japanese food industry.

As an executive chef of the Michelin-starred "KYOYA," he had many fans.

The chefs around him have all respected and followed him.

 

Chef Sono graduated from "KYOYA" in 2019 to prepare to open his restaurant.

When he had time, he also offered to cater to cooking at the client's home.

 

Last year, Chef Sono produced and opened the izakaya, BBF.

But unfortunately, due to the COVID-19 pandemic, I did not have a chance to visit the restaurant.

 

This year, "KAPPO SONO" has started in a backspace of BBF.

The news spread quickly throughout the New York foodie world.

 

"Kappo" is a type of Japanese cuisine in which the chef cooks in front of the customer.

The menu changes monthly and slightly each day to incorporate the freshest seasonal ingredients.

 

The counter with only eight seats is fully booked up to three months in advance.

In addition to regular customers who regularly make monthly reservations, there are dozens of waiting customers.

 

Through this gap, "Koryori (Small Cuisine), Sono" opened as a pop-up restaurant.

A friend of mine reserved and gave me an opportunity to walk through the curtain for the first time.

The menu is not a course menu but an a la carte menu, offering one magical dish after another.

 

Chef Sono's charm comes not only from his culinary skills and creativity but also from his personality.

His background as a former auto mechanic turned culinary professional is also a testament to the quality of his work.

This is the story of Chef Sono, who is the ultimate in precision and meticulous quality.

 

With the support of his many fans, a new "restaurant that can't take reservations" has been born.