【和食の基本①出汁の引き方】和食・基本の「き」講座(わしょクック) みなさま、こんにちは! 和食を世界に広めよう! 食を通じて繋がろう! Izusha's WASHOKU Kitchen トトロの森近くで外国人向けの和食料理教室を主宰しているIzusha(イズーシャ)です。 Hello everyone! My name is Izusha. I teach foreign people how to cook Japanese home-style dishes near Totoro's forest. わしょクック主催、和食の講座、基本の「き」。4回シリーズ 1回目は「出汁の引き方を学ぶ」です。 メニューは出汁の引き方、卵豆腐とにゅう麺のお吸い物、肉豆腐、お浸しです。どれも基本中の基本ですが、新たに学ぶことは沢山ありました。 卵豆腐 なめらかです。本当に出しの良いお味がしました。 盛り付けのエビはおしゃれに飾り 肉豆腐 お浸しは菊の花を添えて 和食のこと、わかっているようで新たに学ぶこと、沢山ありました。 4回シリーズですので次回も楽しみです 食は心を豊かにしてくれます Good food fulfills our heart and makes us happy 最後までご覧頂きありがとうございました Thank you for visiting my blog Izusha’s WASHOKU Kitchen for foreign people near Totoro’s forest You will learn how to cook Japanese food in English. All my lessons are taught in the kitchen of my own house. Even if you are a very novice cook, there is no need to be worried. What you can learn in my lessons are typical Japanese home-style dishes. There are also vegetarian and vegan menus, a casual tea (Matcha) ceremony class and Online cooking classes. After cooking, we can take a walk in Totoro's forest, on which director Hayao Miyazaki's idea for Ghibli animation film, "My Neighbour Totoro" is based. Have a wonderful WASHOKU cooking experience Cooking Class is here →→→💙 (レッスン内容) Contact me here →→→💙 (お問い合わせ) 外国人向け和食料理教室 Izusha's WASHOKU Kitchen トトロの森近くでおうちごはんを作ろう! 私Izusha (イズーシャ)は、東京武蔵野地区で外国人向けに和食を教えています。 トトロの森近くのIzushaの家で少人数で料理をするのでリラックスして参加できます。 料理経験のない方も、デモンストレーションして進めていくので安心して参加できます。 メニューは日本の家庭料理を作り、だしの作り方など和食の基本を教えます。 盆立てによるカジュアルな抹茶セレモニーを体験できるクラスがあります。 近くの「トトロの森」(宮崎駿監督がジブリアニメ「となりのトトロ」の構想を練ったとされる森)を散策するクラス、ベジタリアン、ヴィーガンの方々のクラス、オンラインクラスもあります。 武蔵野うどん、生米パン作りは日本人向けのクラスがあります。オンラインクラスもあります。 ご一緒に和食クッキングを楽しみましょう