The Taste of "Hakone's Mother"
My secret, I will teach you the best restaurant!Since it is truly secret, it should not be taught,Only you who care about this article by chanceI will teach it secretly.That restaurant is in Hakone, Kanagawa Prefecture.Now the late husband was a chef at a famous hotel.Once in a couple with two, and now, mother and daughter are doing it by two peopleIt is a local restaurant "Takino ya".There is "tempura of the wild vegetable harvested at Hakone" as a seasonal menu,This can be eaten in the spring of April - May.Freshly picked out the wild plants that they took at the Hakone mountain in the immediate vicinity.My favorite in the whole year menu is "Tororo Isobe fried sweet potato" and "Salad style of domestic chicken and raw vegetables".Rustic but firmly taste is just the taste of "Hakone's mother".https://www.takinoya-hakone.com/私の秘密、とっておきの料理店を教えます!本当は秘密なので教えてはいけないのですが、たまたまこの記事を目にした大切なあなただけにこっそりと教えちゃいますね!その料理店は神奈川県の箱根にあります。今は亡きご主人は某有名ホテルの料理人だったとか。かつてはご夫婦二人で、そして現在は、お母様と娘さん、2人でやっている郷土料理店「たきの家」さんです。季節の旬メニューとして「箱根で採れた山菜の天ぷら」があり、これは4月~5月の春に食べられます。すぐ近くの箱根の山で取れた山菜を取れたてで揚げてくれるのです。通年メニューで私のお気に入りは「とろろ芋の磯辺揚げ」と「国産鶏と生野菜のサラダ風」です。素朴だけどしっかりとした味付けは、まさに「箱根のおふくろの味」と言ったところ。ぜひ山の幸を味わってみてください^ ^!