昨日の晩ごはん  Dinner Last Night | zuzu's room ズーズーズルーム

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今日の国際社会にかかせない英語表現: なし。しかし英語版とボーナス知識あり。



本日は昼まで寝てしまい、さらにその後

超多忙になってしまったため、更新がこんな時間に

なってしまった。


ああ昼まで寝るなんて、バカバカ筆者のバカ!



I didn't wake up until noonish today, then I got

crazily busy, and here I am at last to update the page.


Sleep till noon?! Stupid! Stupid! Stupid!



<トマトとツナのピラフ> Tomato & Tuna Pilaf


zuzu's room ズーズーズルーム-ツナ&トマトピラフ

材料

Ingredients


米 Rice

トマトざく切り Diced Tomato

ツナ缶 Canned Tuna

コンソメ顆粒 Consomme Granule

オリーブオイル Olive Oil


*分量は、適当。 Amount of each ingredients ・・・ decently



上記を炊飯器に入れて炊く。

終わり。

わあ~、カンタン!



筆者は米3号にツナ缶(小)一缶とトマト(大)を一個入れた。

コンソメは本当に適当に入れた。

塩辛いと取り返しがつかないが、もの足りなければ塩をかければよし、

ということを念頭におくとよいかもしれない。


ツナ缶は、水煮しかなかったので、オリーブオイルを入れたが、

オイル付けのツナならオリーブオイルはいらないと思う。

しかし、オリーブオイルの方が味に奥行きがでるかも。

油分を入れないと粘度が強すぎてピラフっぽくならない。


ツナ缶の水分とトマトが入るので、水は若干少なめに。

ピラフなので、普段よりは水分が多くてよし。



本当はにんにくを少し入れるといいかも、と思うが、

炊飯器に匂いがついたらイヤなので、筆者は入れない。



★ ボーナス知識 ★



ピラフって何語がご存知だろうか?


トルコ語、だそうだ。

そういえば、最後が「フ」で終わるとことが

ペルシャ系って感じ?みたいな。

つまり元はといえばトルコ料理というわけだ。


知ってましたか?そらすんまへんでした。


ボーナス知識、おわり。

                                    記 ネット翻訳サービス ちょっと訳して.com  運営者


Put everything in a rice cooker and let it cook as usual.

That's all.

So simple!!



I used 3 cups of rice, one can of tuna and a large tomato.

I don't remember how much consomme granule I put.

Just know that when it gets too salty, there is no going back.

When it's not salty enough, you can always put salt when you eat.


I used boiled tuna, so I put some olive oil to reduce

starchiness of rice when it's done,

When you use oiled tuna, that's enough oil.

But I think olive oil gives more flavor to it.


Put less water than usual, because both tuna and tomato has water in them.



A bit of garlic would be nice, but I don't do it because

it would make the cooker smell like garlic for a long time.


By the way, do you have any idea what language "pilaf" is?

It's Turkish.

That means that pilaf is originally a Turkish cuisine.

Did you know??

Sorry if you knew.


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