[サンフランシスコ]ソーマ地区キューバスタイルベーカリー&カフェ/ Social Cafe | Tokyo Meets San Francisco - Times Like This -

Tokyo Meets San Francisco - Times Like This -

サンフランシスコ・ベイエリアローカル情報 & サンフランシスコへ来てふと思ったこと。
Local Information from San Francisco Bay Area

(An English version is at the bottom.)

 

ソーマ地区に6月にオープンしたキューバスタイルベーカリー&カフェ

 

Social Cafe

 

 

 

キューバ料理を食べたことがなかったので、初めてのキューバ料理キラキラ

 

評判をみるとキューバから来た人たちから絶賛されているようでしたアップ

 

お店の人たちがとてもフレンドリーで感じが好印象。

 

大きな窓からはキッチンが見えて、パイ生地を用意しているように見えました。

 

ショーケースに並んでいるペストリーをいくつかと、サンドイッチを注文しました。

 

 

 

なんと、コロッケをサービスでいただいてしまいました。

 

さらに、サンドイッチに7分程時間がかかるので、待っている間に、キューバのコーヒーを味見させていただき、ありがたかったです。

 

イタリアのコーヒーより苦味が少ない、と説明を受けましたが、確かに苦味はあるものの強い苦さではなく、飲みやすかったです。

 

説明が難しいですが、今までに味わった事がないコーヒーでした。

 

残念ながらモカがメニューになかったので、コーヒーは注文しませんでしたが、キューバーのコーヒーを飲ませていただいて、次の機会には、注文したいと思いましたニコ

 

 

 

 

 

キューバンサンドイッチ

 

 

 

 

温かいサンドイッチ。キューバのパンを初めて食べました。平たく、周りは固くて中は柔らかい、チャバタに似たようなパン。個人的には好きなタイプのパンで、美味しかったです。中に’入っているポークは柔らかく、ハムとスイスチーズも入っているので、思ったよりボリュームがありました。とても美味しかったので、また買いたいと思いました。

 

 

 

チキンピカ

 

 

 

 

いわゆるミニチキンパイ。ピカはピカソースから来ているようです。

少しスパイシーと聞きましたが、思ったよりもスパイシーでした。少しだけ甘味も感じます。

パイ生地はサクサクでした。ミートより食べやすかったです。

人気のペストリーの一つのようです。

 

 

 

ミートピカ(ビーフ)

 

 

 

 

チキンピカよりさらにスパイシーな感じがしました。

最初に食べたので、そう感じたのかも?

 

 

 

グアバペストリー

 

 

 

サクサクのパイ生地。グアバのジャムが入っています。

クリームが入っている版の方がより美味しいかもと思いました。

 

 

 

マンゴ&チーズペストリー

 

 

 

こちらもサクサクのパイ生地。マンゴーとクリームが半分ずつ入っています。

甘味と酸味がちょうど良い感じで美味しかったです。

 

 

 

コロッケ

 

 

 

 

お試しサービスでいただいたコロッケは、中にハムが入っています。

思ったより甘味がありました。温めて食べるともっと美味しかったかもと思います。

 

 

 

ペストリーがとても良心的な価格でびっくりしました。

 

小さめのサイズなので食べやすい大きさです。

 

 

 

店内には、テーブルや席はなく、お店の前にテーブルが少し並んでいました。

 

入口にウェブサイトのアドレスが書かれていますが、まだ出来上がっていないようです。

 

残念ながらお店がオープンした背景などの情報はまだ探せていないので、ウェブサイトを楽しみにしています。

 

若干場所が不便なところにあるような気がしますが、価格とクオリティとカスタマーサービスが良いので、オープンしてから評判が良い理由がわかりました。

 

 

 

 

宝石ブルー Social Cafe

804 Bryant Street, San Francisco CA 94103

415-829-3259

Mon-Fri: 7:30am-4pm

Sat: 8am-3pm

Sun: 10am-2pm

 

 

宝石赤 Social Cafe (Yelp Reviews)

 

にほんブログ村 海外生活ブログ サンフランシスコ・ベイエリア情報へ

↑応援クリックいただけると嬉しいです!よろしくお願いいたします。

 

 

ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2ブーケ2

 

 

 

Cuban style bakery and cafe opened in the SOMA district in June; 

 

Social Cafe

 

 

I don’t think I’ve ever had Cuban cuisine before so it was my first time to try out Cuban food. Apparently, they receive very positive reviews from people from Cuba.

The staff at the bakery were very friendly and it gave me a good impression. It was great customer service. You could see an open kitchen through a big window and they seemed to be working on pie doughs.

 

We ordered some pastries by checking the showcase and also got a sandwich. Then, they kindly gave us a croquet as a complimentary item. In addition, while we were waiting for sandwich which took about 7 min to be ready, they offered a sample of Cuban coffee with oat milk! They described that Cuban Coffee is less bitter than Italian coffee, it was less bitter and easy to drink although there’s still a light bitterness. I’ve never had that kind of coffee so it’s a bit hard to explain. We didn’t order drinks as they didn’t have mocha but tasting their Cuban coffee made me want to buy latte next time.

 

Items we tried.

Cuban Sandwich (Sandwich Cubano); “ham, house roasted pork, Swiss cheese, mustard, pickles on fresh baked Cuban bread.” It’s a warm sandwich. It was my first time to eat Cuban bread and I liked it. It was flat, crunchy outside and soft inside. It was like a ciabatta but a flat version. The roasted pork was tender and tasty. With ham and Swiss cheese, it was actually more volume that it looked. It was very good and I want to buy it again.

 

Chicken Pika; “A sweet, savory and spicy baked puff pastry filled with roasted chicken,  spicy Pika Sauce, onions, red peppers, olives and Spanish seasoning.” Pika seems to come from the name of a sauce, Pika sauce. It was like a mini chicken pie. I was told it would be a little spicy but it was spicier than I expected. It had a slight sweet aftertaste. The pie was flakey. I liked this one better than the meat pie. I heard it’s one of popular pastries.

 

Meat Pika (Beef); I thought it was more spicy than Chicken Pika. Maybe it was because I ate the meat pie first without knowing what would taste like.

 

Guava Pastry; It was a very flakey pie. It contained Guava jam. The one with sweet cream cheese might be more tasty.

 

Mango & Cheese Pastry; It was also flakey. It got half Mango sauce and half sweet cream cheese. The balance between sourness and sweetness was good and it was tasty.

 

Croquette; “Tasty fried ham croquette made with bechamel sauce.” It was sweeter than I expected. I think it would be better if we warmed it up before eating but it was good. It’s a bite size.

 

The prices of pastries were very affordable and I was surprised to be honest. They were small so it was a good size to eat. There was no seats or tables inside but they had some in front of the place. The front sign mentioned about their website but apparently it’s not ready saying “coming soon.” Unfortunately, I couldn’t find much information on how they opened their bakery and cafe so I’m looking forward to their website. 

 

The location might be a little inconvenient but with the quality, their great customer service and price, I understand they have great reviews since its opening.

 

 

 

宝石ブルー Social Cafe

804 Bryant Street, San Francisco CA 94103

415-829-3259

Mon-Fri: 7:30am-4pm

Sat: 8am-3pm

Sun: 10am-2pm

 

 

宝石赤 Social Cafe (Yelp Reviews)