[サンフランシスコ]パシフィックハイツ地区人気ベーカリー&カフェ/ b. Patisserie | Tokyo Meets San Francisco - Times Like This -

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(An English version is at the bottom.)

 

サンフランシスコの人気ベーカリーというとよく名前が上がるベーカリー

 

b. Patisserie

 

 

 

 

モダンフレンチスタイル+アメリカンフレーバー

 

James Beard Foundation Awardを始め、数々の賞を受賞しています。

 

 

Belinda LeongさんとMichel Suas さんのこのお店は、2012年に場所が決まって、2013年にオープン。

 

Eater SF によると、Belindaさんは、ペイストリーシェフとして、サンフランシスコで有名なRestaurant Gary Danko や当時ミシュラン2つ星レストランMonresa(2022年に閉店)で働いたことがあり、パリのPierre Herméで修行して、ニューヨークの Fouchonでの経験があります。

 

Michelさんは、フランス出身で、San Francisco Baking Institute の創始者。

 

オープンした時から話題のベーカリーだったようです。

 

 

ジャパンタウンやフィルモアストリートより少し西側にあるパシフィックハイツ地区、Divisadero Streetにあります。

 

かなり久しぶりに行ってきました。

 

案の定列ができていましたが、店員さんがテキパキと動いているようで、そこまで待たなかったです。

 

 

 

店内に席があるので、たくさんの人たちで賑わっていました。

 

 

種類が豊富で、ペイストリーの他に、クッキーやケーキもあり見た目綺麗でした。

 

真ん中にケーキのセクションを挟んで、右側と左側は同じものが並んでいました。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

今回買ったもの

 

  • クロワッサン
  • チョコレートクロワッサン
  • チョコレートバナナアーモンドクロワッサン
  • シナモンロール
  • ティラミス

 

 

 

クロワッサン

 

 

 

 

 

 

 

チョコレートクロワッサン

 

 

 

 

 

クロワッサンはどれもサクサクで、バターがしっかり練り込まれている感じがしました。

 

バターがしっかりしている分、後には残る感じなので、クロワッサン系は1日に一つが良いかもと思いました。

 

 

 

チョコレートバナナクロワッサン

 

 

 

 

 

ありそうで今まで見たことがなかったチョコレートとバナナが入ったクロワッサン

 

 

 

シナモンロール

 

 

 

 

あっさり目のシナモンロール

 

 

 

ティラミスタルト

 

 

 

 

見た目美しく、中も綺麗な層ができていました。程よい甘さで、美味しかったです。

 

 

 

 

クイニーアマンも人気のようでした。

 

 

種類も多く、お値段も驚くような価格ではないのでリピーターが多いのかもと思いました。

 

 

 

 

 

 

斜め向かいの通りには、姉妹店 B on the go が見えます。サンドイッチやサラダがメインのレストラン。

 

 

 

 

宝石ブルー b. Patisserie

2828 California Street, San Francisco, CA 94115

415-440-1700

Wed - Fri : 8am - 4pm

Sat - Sun: 8am - 5pm 

 

 

宝石赤 b. Patisserie

 

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One of the popular bakeries many people mention in San Francisco

 

b. Patisserie

 

 

It’s won many awards including the James Beard Foundation Award. It’s a modern French style with an American flavor.

b. Patisserie by Belinda Leong and Michel Suas opened in 2013 after they found a place in 2012. According to Eater SF, Belinda used to work as a pastry chef at Restaurant Gary Danko, a famous restaurant in San Francisco, and at a Michelin 2 star restaurant, Monresa (it became a 3 star restaurant in 2016 and closed in 2022). She trained at Pierre Hermé in Paris and has worked at Fouchon in New York. Michael who is from France is the founder of San Francisco Baking Institute. Apparently, the bakery had been getting attention from the opening.

 

It’s located on Divisadero Street in the Pacific Heights district, west of Japantown and Fillmore Street. It’s been a while since last time I visited. As expected, there was a line but it moved fairly quick as staff was taking care of customers efficiently. Many people were enjoying their pastries inside as there were some tables.

They had a variety of items which was great. Besides pastries, there were cookies and cakes and they looked beautiful. The cake section was in the middle and they have the same selections of pasties on both sides.

 

The items we bought;

  • Croissant
  • Chocolate Croissant
  • Chocolate Banana Almond Croissant
  • Cinnamon Roll
  • Tiramisu (Seasonal Tart)

 

All types of croissants were flakey and buttery. As it seemed to have a lot of butter, it was a bit heavy so I thought one croissant per day instead of two would be enough for me from this place. 

 

Chocolate Banana Almond Croissant: You would think that it’s easy to find this combination but for some reason I haven’t seen a croissant with chocolate and banana until this day. It was good.

 

Cinnamon Roll: It was a light cinnamon flavor.

 

Tiramisu: The presentation was awesome and it had a beautiful layer inside also. It was not too sweet and tasted very well.

 

I heard that Kouign-Amann is popular also.

 

As there is a lot of items to choose from and their prices are not extremely high, it looks like many people return and  become regular customers. 

There’s a sister restaurant called B on the go across the street. It mainly serves sandwiches and salad.

 

 

宝石ブルー b. Patisserie

2828 California Street, San Francisco, CA 94115

415-440-1700

Wed - Fri : 8am - 4pm

Sat - Sun: 8am - 5pm 

 

 

宝石赤 b. Patisserie