孫宅にママのヘルプで不在になる為
パートナーに温めて食べれる『おでん』に
『カレー』
を作りました。
後は酒のあてにでもと
れんこんのきんぴら
酢牡蠣
今回は先日薬膳のMika先生に
おでんに入れるとトロっと美味しいと
教えて頂いた生キクラゲ
エリンギもあったので投入ー![](https://emoji.ameba.jp/img/user/31/3141592/1638.gif)
![](https://emoji.ameba.jp/img/user/31/3141592/1638.gif)
![](https://emoji.ameba.jp/img/user/31/3141592/1638.gif)
![](https://emoji.ameba.jp/img/user/31/3141592/1638.gif)
![](https://emoji.ameba.jp/img/user/31/3141592/1638.gif)
![](https://emoji.ameba.jp/img/user/31/3141592/1638.gif)
vol.783
Oden is a type of Japanese stew, made by simmering various ingredients (called “Oden-dane”) such as daikon (Japanese radish), chikuwa (tube-shaped fish cake), and konjac (solidified jelly made of konjac potato) in a soup with soy sauce and other seasonings.
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20171028/15/hohoemimake/8a/e9/j/o1600160614057961425.jpg?caw=800)