お弁当などに、美味しい豚肉生姜焼きの作り方 How to make Shogayaki |    MASA Japanese Cooking School          ~外国人向け料理教室~

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 外国人が大好きな日本の食品を使って、手軽に作れる和食調理を教えます。

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外国人向け料理教室を主催しているMASASHIです。


僕は豚の生姜焼きが大好きです。

 

お弁当にも最適ですよね。
 

 

 

ところで、皆さんの中には、食べるのは好きだけど、

自分で作ったことは無いな、という人いませんか?


良く分からないけど、生姜と一緒に焼けば

 

いいんじゃないの?

とか思っちゃいますよね。


ですので、今回は基本的な生姜焼きの作り方と、

美味しく作るコツをいくつかお伝えしたいと思います。


まず初めにタレを作りましょう。

酒大さじ3、味醂大さじ1、醤油大さじ1を合わせます。

さらに、生姜のすりおろしを大さじ1加えます。

生姜をおろすのが手間だなぁという人は、

チューブ入りのおろし生姜でも大丈夫ですよ。

 

 

次に、豚肉全体にに薄力粉を薄くまぶします。

これで準備完了です。


では、焼きに入りましょう。

フライパンに油をしいて、

 

弱火~中火で豚肉を焼きます。

肉の両側を軽く焼いて、色が白くなったら、

先ほど作ったタレを投入します。

タレを絡めるようにして焼いて、

肉の表面に焦げ目がつき始めたら完成です。


タレが余ったら、生姜焼きにかけてもよいですね。

 

 

 

 

生姜焼きを美味しく作るコツとしては、

豚肉をタレに漬けこまない
肉に薄力粉をまぶす
短時間で焼く

ということです。


お好みでタレの調味料の量を変えてみたり、

他の調味料を足してみるのも楽しいです。

作ったことが無い人は、

 

ぜひ挑戦してみてくださいね!
 

 

こちらは家庭でも作れる和食料理を学びたい外国人(訪日・在日)向けレッスンです。

 

*レッスンの内容

お寿司をメインに、手軽に作れる美味しい和食をお教えいたします。

和食の基本、出汁の作り方なども覚えられます。

プロフェッショナルの調理技術や知識を学ぶことができます。

レッスンは日本語で行いますが、英語と日本語を併記したレシピを使います。

デモンストレーションを交えて丁寧に教えるので、初心者でも安心して調理できます。

楽しく調理ができるようなメニューです。


*こんな方に

食べるのが大好きな方

和食に興味があるけど、作り方が分からない方

和食を作ってご馳走したい方

いままで自国でも料理をしたことが無かった方でも大歓迎です

 

お問い合わせはこちら


 

 

 


I'm MASASHI, hosting a cooking class for foreigners.


I love "Shogayaki" with pork (stir-fry pork with ginger).

 

It's great for lunch box, too.

 

 


By the way, do any of you like to eat it, but have never made it yourself?

 

I'm not sure, but I thought it was fry the ginger and pork together.

Don't you think so?

So, in this article, I'd like to share with you how to make basic Shogayaki and some knack to make it delicious.


First, make the sauce.

 

Combine 3 tablespoons of sake, 1 tablespoon of mirin and 1 tablespoon of soy sauce.

 

And add 1 tablespoon of grated ginger.

 

If you don't want to grate ginger, you can use tube of grated ginger.
 

 

Next, coat the entire pork with a thin layer of flour.

 

Now you are ready to go.

 

 

Now let's get to the stir-fry.

 

Put oil in a frying pan and fry the pork over low to medium heat.

 

Lightly fry the meat on both sides and when it turns white in color, pour the sauce you made earlier over it.

 

Stir-fry the meat so that the sauce is combine, and when the surface of the meat begins to brown, it is complete.

 

If you have some leftover sauce, you can pour it over Shogayaki.
 

 

 


The knack to making Shogayaki delicious is to

Do not marinate the pork in sauce.
Coat  the meat with flour.
Stir-fry in a short time.

That's what I mean.

 

 

It's fun to change the amount of seasoning in the sauce to your liking or add other seasoning to it.

 

If you've never made it before, please give it a try!

 

 

 

This is a lesson for foreigners (visiting Japan or residents in Japan) who want to learn Japanese cuisine that can be cooked at home.

 

 

* Lesson contents

 

 

 We will teach you delicious Japanese cuisine that can be easily made, mainly sushi. 

You can also learn the basics of Japanese cuisine and how to make Japanese soup stock. 


You can learn professional cooking skills and knowledge.
 

Lessons will be conducted in Japanese, but the recipe will use both English and Japanese. 

 

I will teach carefully with demonstrations so that beginners can cook with reliable. 

 

It is a menu that makes cooking fun.


*I recommend it to such people

The people who love to eat.

If you are interested in Japanese cuisine but do not know how to make it.

Those who want to make Japanese cuisine and treat people.

 

Until now, even those who have never cooked in their own country are welcome.

 

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