第225回 How to enjoy my trip  私の旅の楽しみ方 | Yukarinの旅行・自然・食べ物・cooking わがままブログ

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I am a teacher at a private ONLINE Japanese cooking School in English. My foods are influenced by mum and grandma.
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What is your way of enjoying trips?

 

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Hi, there! How are you?

Look at a picture down below, curry made with lobster was given as a souvenir one day. The curry was delicious, and it reminds me of my trips. It was a retort packing, so it can be stored for a while after receiving. I love this type of present.

 

When I traveled somewhere, I often bought foods that could store for a few months. I love choosing and recalling memory there. After traveling, I naturally forgot the travels. But after a few months, when I eat the foods I bought there, it brings back to the good memory. It is my way to enjoy traveling, actual trips, and trip memories.

 

When I went to Canada, I bought some cans of salmon. Though I can eat salmon even here in Japan, I thought there I wanted to eat Canadian salmon at home. I packed the souvenir for myself in my suitcase, and I checked in at Vancouver Airport. The staff said surprisingly “What do you have!? It is so heavy!” Yes, the suitcase was overweight. Since then, I pay attention to choose the weight of souvenirs. It is one of my good memories of traveling.

 

Thank you for visiting my blog.

 



皆さまいかがおすごしでしょうか。

大変な状況が続いていますがお元気でしょうか?早く事態が良くなるといいですね。

先日伊勢のお土産をもらいました。伊勢エビのレトルトカレー。凄く美味しかったです。

お土産にこういう保存しておける食品を頂くのはとてもありがたいなと思います。もちろん何でも嬉しいですが・・

私は旅に行くと、その土地の食材、日持ちがするものをいつの頃からか購入擦るようになりました。旅から帰り少し日が経つと旅のことを忘れてしまいますが、少し日持ちが擦る食材を日が経ってから開けて食べると、旅の記憶がよみがえるからです。二度旅を楽しめる、みたいな感じでしょうか。

カナダに行ったときは、缶詰のサーモンをスーツケースに詰めて帰りました。日本でもサーモン買えるし食べれるけど、カナダと言えばサーモンだろう!ということで。メープルシロップも買いましたけどね。

缶詰は意外に重くて、帰りの飛行機のチェックインで、現地の方に「何買ったの!?重いわよ!」って言われました!規定の重量を超えていたそうです。(^^ )その失敗があってからは、重さも考えるようになりました。( ̄∇ ̄) 

楽しい思い出です。また旅に行きたいものです。

本日もご覧いただきありがとうございました。

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私が主催するスクールは、オンラインの外国人向け料理教室です。

料理のビギナーで料理教室に行くにくい、自分のペースで学びたいような人達を対象にしています。料理も習いたいけど、日本の料理文化なども知りたいという人欲張りな方にはぴったりです。

皆さまの周りで探しているような方がいらっしゃれば是非紹介して頂けますと幸いです。

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