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Today’s Recipe THE- Tasty, Healthy, Easyドキドキ

It is really easy and favorite of small kids. We can add variour spices and veggies but today I am going to introduce the simplest one yet tasty.

Indian style Chicken Skewers. I cooked it for my grandchildren and came out well. Favorite of even one and a half year old girl.

Sharing the recipe good from kids to adults

 

Ingredients 4people)

1.       Chicken breasts   500gm

2.       Lemon juice      2 tbsp

3.       Salt                  1tsp

4.       Black pepper          according to taste

5.       Edible color(orange)   little bit (use turmeric if you don’t have)

6.       Lemon slices to garnish

 

Method

1.       Cut the chicken into 1inch cubes

2.       In the bowl add chicken cubes, salt, lemon, edible color, black pepper.

3.       Marinate the chicken for 30 minutes

4.       Thread the chicken on bamboo skewers

5.       Dry roast the chicken in the non- stick pan for 2-3 minutes on the medium flame. Turn the sides and cover it to 2-3

6.       Take off the lid and stir the chicken on high flame to give its little grilled color

7.       Put in the dish and garnish with lemon slices

 

 

 

 

 

 

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今日のレシピ: THE Tasty, Healthy, Easy

このレシピ自分の孫の為に考えたレシピです.少ないスパイスでとても簡単に,美味しく出来た.

 

インド風焼き鳥,

材料 (4人分)

1. 鳥のむね肉      2枚 (500gm) 

2. レモン汁       2 大さじ

3. 塩          1小さじ

4. 黒コショウ      少々

5. 食用色(オレンジ色) 少々 (なければ ターメリック)

6. レモンスライス    3-4枚

 

作り方:

 

1. 鶏の胸肉,皮を取って2-3㎝に角切りにする.

2.  大きなボールに入れ,塩,黒コショウ,レモン,

   食用色(なければターメリック) を よく混ぜる.

3.  そのまんま30分おく.

4.  竹串に4-5つ角切りした鳥を刺す

5. 大きなフライパンに竹串を並べて中火で2-3分焼く. 

   ひっくり返す.ふたをして2-3分蒸す

6.  ふたをとって強火で少し焼きめを付けるように手早くやく.

7.  お皿に盛り付けて,レモンをかざって出来上がり.

 

 

 

 

 

 

 

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今日のレシピ: THE Tasty, Healthy,Easy

とても簡単,美味しい,早いビックリマーク夏の間是非作って見てねニコニコ

南インドのレモンライスハート

 

材料(4人分)
 

米…2合

サラダ油…大さじ1
塩…小さじ1
レモン汁…大さじ2

マスタード・シード…小さじ1
ピーナッツ…大さじ2
タカノツメ…2本
カレー・リーフ…10枚 なければ,ホール・スパイス少々

ターメリック…小さじ1/2

作り方


1.ごはんをやや硬めに炊く。
2.フライパンにサラダ油を入れ、中火にして、マスタード・シードを加える。パチパチしたら火を弱め、他のホール・スパイスを加える。
3.さらにターメリックも加えたら、すぐに火を止める。
4.ごはんにフライパンの中身を全部移し、レモン汁と塩を加える。
5.ライス全体にターメリックのきれいな色がつくまで、切るようにして混ぜてできあがりハート

 

South Indian Style: Lemon Rice

Ingredients (4 people)

 

Rice  2cups

Salad oil 1tbsp

Salt  1tsp

Turmeric !/2 tsp

Lemon juice  2tbsp 

Mustard seed 1tsp

Peanuts 2tbsp 

Red Chilly 2

Fresh curry leaves handful  (if you don't have, use bayleaves 2-3

Method:

1. cook the rice as usual

2. Heat oil, add mustard seeds, when it splutter add peanuts.

3. Fry it on slow fire for 2-3 minutes

4. Add salt, turmeric and pour it over the rice

5. Pour lemon juice over and mix with Rice, peanuts and spices

#今日のレシピ#スパイス#インド