「七つの海」株式会社七海インターナショナルが日本を紹介します!
↓参加中♪
↓ポチッと応援をお願いします。
にほんブログ村
デジタルのチカラを通して
古くて新しい日本情報を案内する
株式会社七海インターナショナルの
土肥原くに子です。
本日も当ブログにアクセスしていただきまして
誠にありがとうございます。
今回の話題は、日本紹介動画9 日本の食文化 旬の筍|Japan Introduction Video 9 Japanese Food Bamboo Shoots in Season.
筍は掘ってからすぐでないと生では食べられません。
ほとんどの場合は筍を下茹でします。米ぬかと赤唐辛子を使う場合が多いです。
筍の大きさによって茹で時間も違います。落し蓋をして1~2時間位茹でます。
下茹でが完了しました。部屋中に美味しそうな筍の香りが漂います。
茹で上がって鍋の中で冷ましてから「筍の刺身」として、わさびと醤油で食べるのがもっとも筍のおいしさがわかる食べ方です。甘い味がします。
若竹煮=わかたけに 筍とわかめ(若芽)の煮物。わかめの旬も春です。
筍ごはん
筍の味噌汁
筍のお吸い物
山椒の葉
筍料理につきものはやっぱり「山椒の葉」。春の山椒の葉の爽やかな香りがあります。
日本紹介動画9 日本の食文化 旬の筍を通して日本への理解が深まりますことを願っています。
English
Hello everyone! This is Nihon Ai, introducing Japan on video.
This time we are going to introduce you to Japan's seasonal food, bamboo shoots.
Fresh bamboo shoots arrived from Kyoto, thanks to I sensei♪
Bamboo shoots must be eaten raw within a few hours of being picked.
In most cases, the bamboo shoots are pre-cooked. Rice bran and red pepper are often used.
Boiling time varies depending on the size of the bamboo shoots. Boil them in a pot with a drop lid for about 1 to 2 hours.
Pre-boiling is completed. The aroma of delicious bamboo shoots wafts through the room.
The best way to appreciate the taste of bamboo shoots is to eat them as "sashimi" with wasabi and soy sauce. It tastes sweet.
WAKATAKENI.Simmered bamboo shoots and wakame seaweed. Wakame seaweed is also in season in spring.
Rice cooked with bamboo shoots.
Miso soup with bamboo shoots.
Bamboo shoots soup.
Sansho (Japanese pepper) leaves appear with bamboo shoot dishes. Spring leaves of sansho have a fresh aroma.
We hope you will deepen your understanding of Japan through our Japan Introduction Video 9 "Japanese Food: Bamboo Shoots in Season".
🌺🌺🌺
日本文化情報にほんあいBLOG 3月下旬まとめて振り返り配信【2023.3.13~3.31】
- 2023年03月29日掲載
日本紹介動画 日本文化 割りばしの割り方|Japan Introduction Video Japanese Culture How to use disposable chopsticks(WARIBASHI)
- 2023年03月27日掲載
日本紹介動画 日本文化 箸の使い方|Japan Introduction Video Japanese Culture How to Use Chopsticks|
- 2023年03月24日掲載
日本紹介動画 日本独自の風習 春分の日と日本の仏教行事・春彼岸
- 2023年03月20日掲載
日本紹介動画 日本の伝統工芸 手すき和紙の作り方 日本語版・英語版|How to make handmade Washi paper. Japanese and English|
- 2023年03月14日掲載
日本紹介動画 日本の食文化 豆腐作りにチャレンジ !日本語・英語版|Challenged to make TOFU!Japanese and English.|
- 2023年03月13日掲載
日本紹介動画講座2 風呂敷動画講座プレビューを七海ジャパンネルにアップ
- 2023年03月12日掲載
日本文化情報サイトにほんあい にほんあいBLOG 3月上旬の振り返り配信【2023.3.1~3.11】
日本文化情報にほんあいBLOGの3月後半はにほんあい/Nihon-iのコンテンツである日本動画講座(風呂敷講座動画)及び日本を案内する日本紹介動画を中心に掲載しました。
にほんあいBLOGの日本紹介動画を通して日本への理解が深まりますことを願っています。
🌺🌺🌺
誤解のないように「ブログの役割とブログを更新する意味」について書きました。
2020年8月5日Ameblo「七つの海(当ブログ内)」
自動公開機能を使用し日本紹介ブログ「七つの海」を公開しています。
株式会社七海インターナショナル
英文:NANAMI International Corporation.
※このブログには、守秘義務に係る事柄については記載いたしません。
▶七海ふろしき講座事業部専用サイト
▶七海インターナショナル公式FaceBook
▶七海インターナショナル公式Twitter
▶七海インターナショナル公式Instagram nanami_Japaneseculture/
↓弊社にはどなたかはわかり兼ねますが、多くの方々クリック応援を頂いているようです。
いつも応援いただきまして誠にありがとうございます(^^)
にほんブログ村