杏の水まんじゅうmizu manju | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。


乳白色の水まんじゅうの中で ぼんやり浮かぶオレンジ色は、夏に咲く花?夏祭りの金魚?… 以前、和菓子教室に通い始めた頃に教わってから、何度も作っている大好きなお菓子です。甘酸っぱい杏と小豆の相性が抜群。行く夏を惜しみながら今年も作りました。

※10月末より『オンライン和菓子作り&器スタイリングセミナー』を開催いたします。詳細はホームページにて

https://www.greenonthetable.com/home-7



Apricot and azuki-flavored bun"Mizu manju" that I learned in Japanese sweets class in the past. This is favorite Japanese sweets I make every year. The orange apricots floating in the confectionery are beautiful and cool like summer flowers and goldfish. I made this Japanese sweets again this summer. Sweet flavor of apricot and azuki bean paste fit various drinks and liquor well. 

✳︎Midori  Morohoshi✳︎

http://instagram.com/MidoriMorohoshi/