炎Ho・no・o ~ ハイビスカス&ピンクグレープフルーツの錦玉羹Kingyokukan | 和菓子デザイナー 諸星 みどり

和菓子デザイナー 諸星 みどり

ハーブ&フルーツの風味を活かしたカラフルな創作和菓子と自作陶器を作成、自ら撮影&スタイリング提案しながら、講座など随時開催しています。


燃える様に照り付ける強い陽射しの中、風に吹かれ 炎の様にハイビスカスの花がゆらゆら揺れていました。

昨日8月16日はお盆の最終日、先祖や故人の霊を来世に送り火で見送る日。盆踊りも花火大会も中止になった今年の夏は静かに想いを寄せます。

行く夏を惜しみつつ 炎の様に真っ赤な菓子を作りました。


鮮やかな赤がよく見える様に小さなビンテージのリキュールグラスと 糸島FlowerTea+Farmerさん自家製ハイビスカスの塩漬け葉っぱと合わせてみたら、何ともキュートに♡ ハイビスカスティ、ハチミツマリネしたピンクグレープフルーツの酸味が心地良く、疲れも一気に吹き飛びます。いろいろな飲み物に合いそうです。

※8/23,24『オンライン和菓子作り&器スタイリングセミナー』の体験会を開催いたします。

▼詳細はホームページにて

https://www.greenonthetable  



Hibiscus flowers were blooming like 

flames in the fiery summer sunshine.

Today is the last day of Obon, 

the day when the spirits of ancestors 

and deceased are sent to the afterlife 

and sent off by fire(okuribi). 

This summer, I will quietly give 

thoughts to the deceased.

I made bright red Japanese sweets 

with the image of a flame-like summer. 

Hibiscus Tea, pink grapefruit marinated with honey... Each sourness is pleasant, and tiredness blows away at once. 

Their taste goes well with various drink.

✳︎Midori  Morohoshi✳︎

http://instagram.com/MidoriMorohoshi/