春のお彼岸は、純分の日を中日とした前後一週間です。お墓参りなど先祖に感謝する時です。... この投稿をInstagramで見る 春のお彼岸は、純分の日を中日とした前後一週間です。 お墓参りなど先祖に感謝する時です。 お彼岸にはおはぎを食べます。 正確には春のお彼岸には春に咲く牡丹から『ぼた餅』、秋のお彼岸には秋に咲く萩から『おはぎ』を食べます。小豆は邪気祓いを意味します。 私は人気の和菓子屋さん京都養老軒さん@kyotoyorokenのおはぎを食べました♪本当にオススメ!! Higan is the week surrounding the Vernal Equinox Day. Higan is an important opportunity to appreciate our ancestors. We eat Japanese sweet called ohagi, which is a sticky rice covered by red bean paste. Red bean is believed to be able to shut out unhappiness. I ate the ohagi of @kyotoyoroken , which is very famous Japanese sweet shop. I recommend it!! #彼岸#先祖供養#ぼた餅#おはぎ#京都養老軒#フルーツ大福が人気ですがおはぎも美味#色々目移りする#京都和菓子#higan#ohagi #japaneseculture#japanesesweets #kyoto まいゆーる maiyuur(@maiyuur_kyoto)がシェアした投稿 - 2020年Mar月20日pm11時54分PDT