【Vegan taco rice】I use tofu. Tofu is very si... この投稿をInstagramで見る 【Vegan taco rice】 I use tofu. Tofu is very simple taste so I added miso(tofu refuse miso) and sake lees as hidden flavors. Tofu refuse is leftover of making tofu. Sake lees is leftover of making sake. Also I made sake lees powder. Its taste is like cheese. I'm not vegan and gluten allergy. But according to Japanese ancient Shinto, it was believed that god resided in shinrabansho(all things in nature) and human activity, so I want to use whole things, like tofu refuse, sake lees. They are yummy and rich in nutrient!! " Itadakimasu" "Thanks for blessing of nature:) " https://maiyuur-kyoto.shopinfo.jp/pages/3493419/page_202001081253 【ビーガンタコライス】 今月沖縄料理を作ることになり、せっかくならとビーガンタコライス。 豆腐だけでは物足りないので色んな野菜に自家製おから味噌や酒粕をイン。 酒粕は加熱するとチーズのような味になります。 酒粕で粉チーズもどきも作りました。 私はビーガンでも小麦アレルギーでもないですが、そういう方に食べてもらえるものがあれば良いなという想いがあります。 それに、神道では『万物に神が宿る』と考えられていたので、おからや酒粕のようにできるだけ余すことなく食材を使いたい。ただそれだけ。それに美味しくて栄養豊富!! 『いただきます♪』 #tofu #tacorice #miso #glutenfree #vegancooking #sakelees#fermentation #豆腐タコライス#酒粕チーズ#ビーガンタコライス# グルテンフリー #美味しいけど#試作し過ぎ#違う味が欲しくなって#酒粕甘酒飲む#相変わらず酒粕好き まいゆーる maiyuur(@maiyuur_kyoto)がシェアした投稿 - 2020年Feb月8日am3時15分PST