今日はおから味噌作りに使うおからを買いに京都駅近くの並河商店さんへ。
夜8時まで開いてるなんて有難い豆腐屋さん。
生おからだけでなく、最近はおからパウダーも販売しているそうです。
需要が無ければ産業廃棄物となるおから。
おからを使った味噌作りをもっと沢山の方に広めたい気持ちがより一層強くなりました。
京とうふ〜並河商店 Namikawa tofu shop
I went to Namikawa-shohten to buy soy pulp today.
This is tofu shop near Kyoto tower.
This shop is open from 6am to 8pm.
Soy pulp is disposed of as industrial waste.
We make miso using soy pulp.
So this is an effective use of soy pulp .
We want to spread the way of making miso more and more .
Namikawa tofu shop
おから味噌教室
Making soy pulp miso class
体験メニュー(詳細およびご予約)
施術メニュー
アクセス
〒600-8222
京都市下京区文覚町384京都武家屋敷内(京都コンシェルジュサロン内)
営業時間 AM 10:00 〜 PM 18:00
定休日 火・木(不定期で休みあり)

