今日は「La Petite Perriere Pinot Noir」というワインを飲みました。普段はカベルネが多いんですが……

フランスのワイン指定「Vin de France」に属するこのワインは、ピノ・ノワール種のみを使用しており、サジェ・ラ・ペリエールのワインメーカーであるフィリップ・レキュレとローラン・サジェが手掛けています。アルコール度数は12.5%となっています。ブドウはロワール渓谷のトゥーレーヌにあるサジェ家の自社畑と、南フランスの長期的なパートナーからの供給を受けています。粘土石灰質の土壌で育ったブドウは、柔らかく豊かなワインを生み出すのに適しています。

色合いは密度のある美しいルビー色で、オレンジがかった縁が見られます。バニラとバイオレットの香りが組み合わさったピノ・ノワールらしい香りがします。味わいは豊かで、フルーティでわずかにカンファーのようなノートが感じられる長いフィニッシュが特徴です。若いうちに楽しむことができ、ボトリングから2-3年の熟成にも適しています。

このワインは特にシャルキュトリー、白肉、チーズとの相性が良いとされています。サジェ家は1790年からワイン造りに関わり、環境に配慮した持続可能な畑作業を通じて、生物多様性を増進しています。

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Today, I tasted a wine named "La Petite Perriere Pinot Noir."

Belonging to the "Vin de France" wine designation, this wine is made exclusively from the Pinot Noir grape, crafted by the winemakers Philippe Reculet and Laurent Saget of Saget La Perrière, with an alcohol content of 12.5%. The grapes are sourced from the Saget's own estates in the Touraine region of the Loire Valley and from long-term partners in the South of France. The clay-limestone soil of this region is ideal for producing grapes that yield soft and rich wines.

The wine has a dense, beautiful ruby color with hints of orange on the rim. It possesses a typical Pinot Noir aroma, with scents of soft vanilla and violet. The taste is rich, with a fruity and slightly camphor-like note, culminating in a long finish. It can be enjoyed young but also has the potential to age well for 2-3 years after bottling.

Recommended pairings for this wine include charcuterie, white meats, and cheeses. The Saget family has been involved in winemaking since 1790 and promotes biodiversity through sustainable vineyard practices.

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