「軽井沢の秋を奏でるカルテット

    花・紅茶・ワイン&チーズ・ディナー」


2019年軽井沢町追分のカフェ&リゾートDILETTANTにて開催されました。


第1章は、フラワー&テーブルコーディネーターの鬼頭先生による、フラワーアレンジメント講座。

秋のイメージのフラワーアレンジメントがとても素敵でした。


第2章は、鬼頭先生によるティーセミナー&アフタヌーンティー。

紅茶のおもてなしや、セッティング、楽しみ方など、国際社会に役立つ講座でした。


第3章は、チーズ&ワイン講座。

長野のチーズ4種類と北海道ニセコのチーズ1種に、イタリアのロゼ・スプマンテとニュージーランドの白ワイン、赤ワインをペアリング。

チーズは、日本のチーズの現状、乳種類違いや、タイプ別のお話し。切り方、扱い方、テイスティングのコツをお伝えしました。

ワインはタイプ別、国別、葡萄品種の特徴や製造方法について。グラスの違いや、抜栓方法、テイスティングのコツについて、お伝えさせて頂きました。


第4章は秋のテーブルコーディネート&ディナー。鬼頭先生による秋のコーディネートに彩られたDILETTANTのテーブルをかこみ、松本料理長が心を込めて作ったメニューを、美味しく美しく楽しみました。


企画・進行されたDILETTANT谷和ご夫妻、DILETTANTのスタッフの皆さま、心より感謝申し上げます。


ご参加された皆様、この素晴らしい出会いに感謝申し上げます。


サポートいだきました杉野様、上田様、ありがとうございます。


素敵にお写真を撮って頂きました杉本様、ありがとうございます。


そしてご縁を繋いで頂きました、鬼頭先生、深く感謝申し上げます🙇‍♀️




"Quartet playing the fall of Karuizawa

     Flowers, tea, wine & cheese, and dinner "


 It was held in 2019 at Karuizawa Town Oiwake Cafe & Resort DILETTANT.


 Chapter 1 is a flower arrangement lecture by Mrs. Kito, a flower and table coordinator.

 The flower arrangement of the image of autumn was very nice.


 Chapter 2 is a tea seminar and afternoon tea by Mrs. Kito.

 It was a lecture useful for the international community, such as tea hospitality, setting and how to enjoy.


 Chapter 3 is cheese and wine lecture.

 Through pairing four kinds of cheese from Nagano and one kind of cheese from Hokkaido Niseko with rose spumante from Italy, white and red wine from Newzealand, I explained about Japanese cheese, how to enjoy cheese and wine, and how to make hospitality with cheese and wine.


 Chapter 4 is autumn table coordination & dinner.  I enjoyed the menu prepared by Chef Matsumoto, and table decorate by Professor Kito.


 I would like to express my sincere appreciation to Mr. and Mrs. Taniwa ownes of the DILETTANT who have been planned and promoted, and staffs of DILETTANT.


 Thank you to everyone who participated in this wonderful event.


 Thanks to Mrs. Sugino and Mrs. Ueda for the support.


 Thank you Ms. Sugimoto for taking nice photos.


 And I would like to express my deep appreciation to Mrs. Kito who always give us grate opportunities.



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