Today we will introduce the gourmet in Gunma Prefecture .
群馬では「焼きまんじゅう」のお店をいたるところで見ることができます。
安政4年(1857)創業、原嶋類蔵によって作られたいう焼きまんじゅう。その焼きまんじゅうは、小麦粉を、米麹から作られた種でパンのように膨らせた物を蒸し、ザラメで甘く味付けした自家製味噌をつけて焼く。物のない時代から現代まで、安く・美味しく・おなかが満足する、最高のおやつは、江戸時代の味を現在の五代目にそのまま引き継がれている。
In Gunma you can see everywhere the shop of " baked buns " .
1857 ( 1857 ) founded , baked buns to say made by Harashima Ruizo . Its baked bun is , flour , steamed things which Fukurase as bread seed made from rice koji , and burn wearing Homemade miso that was sweetly seasoned with coarse . Until the modern era from no thing , to satisfy the cheap , delicious , tummy , the best snack , have been taken over as it is the taste of the Edo period to the current fifth generation .
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20150905/10/travel-community/20/15/j/o0362024113416170401.jpg?caw=800)
また、「おっきりこみ」も有名です。
おっきりこみは、煮込み麺料理の一種で、群馬県や埼玉県北部・秩父地方の郷土料理
です。お切り込み、煮ぼうとうとも表記されます。 農山漁村の郷土料理百選に選出されています。
(In addition , " Okkirikomi " is also famous .
Okkirikomi is a kind of stew noodles cooking , Gunma Prefecture and Saitama Prefecture, northern and Chichibu region regional cuisine
It is . As you can cut , it is also referred to as boiled beginning . It has been elected to the local cuisine hundred election in rural areas .)
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20150905/10/travel-community/59/16/j/o0290021013416174268.jpg?caw=800)
そして、日本三大焼きそばにも選ばれた群馬県太田市の太田焼きそば。
麺は太く、その上から濃いソースをかける。具は殆どキャベツのみ。 日本三大やきそばは、ほかに富士宮やきそば・上州太田焼きそばがあり、ご当地グルメです。
岩崎屋の太田焼きそばが有名です。
(Then , Japan's three major also chosen Ota, Gunma Prefecture Ota yakisoba.
Noodles thick , bet the dark source from above . Ingredients Most cabbage only . Japan's three large "yakisoba" , in addition to there is Fujinomiya yakisoba - Joshu Ota yakisoba , is your local gourmet .
Iwasaki-ya of Ota yakisoba is famous .)
![](https://stat.ameba.jp/user_images/20150905/11/travel-community/73/2f/j/o0420031513416185871.jpg?caw=800)
次回も群馬のグルメを紹介するので、乞うご期待!!
(Since also introduces the gourmet of Gunma next time , stay tuned ! !)