お立ち寄り下さいまして ありがとうございます。
脳によくない食べ物、引き続き記事を見てまいりましょう。
[英語原文は最下段: source/Reader's Digest]
「精製された炭水化物 :
白米、精白小麦粉のパンやパスタ、その他の血糖指数の高い
精製食材は血中の血糖値を上昇させる大きな原因であるばかりでなく、脳にもよくない食材だとされている。
もっと厳密に言えば、このような食材は精神的健康上 悪影響を齎す可能性大だということである。
2015年に臨床栄養ジャーナル誌に掲載された研究結果によれば、血糖指数の高い精製食材は閉経後の女性に鬱病を発生させるリスクを高めてしまう危険がある、という。
一方、乳糖、食物繊維、果物や野菜を多く摂取する女性は鬱病の発症が際立って少ないことが分かった。
精製された炭水化物から全粒小麦粉パン、玄米、キノア、大麦、ファッロに変えるといいでしょう。
これらの食材は善玉菌を増やし炎症を抑える効果のある食物繊維が含まれており、脳の健康のためにも いいことずくめ なのである。」
Refined carbs :
White rice, white bread, white pasta and other processed foods with a high glycemic index don’t just cause major spikes in blood sugar, they also rank with the bad foods for your brain. Specifically, these foods can have a negative effect on your mental health.
A study, published in 2015 in The American Journal of Clinical Nutrition, found that foods with a high glycemic index can raise the risk of depression in post-menopausal women. Women who ate more lactose, fiber, fruit, and vegetables, on the other hand, showed a significant decrease in symptoms of depression.
Swap the white carbs for complex carbs like whole wheat bread, brown rice, quinoa, barley and farro. All of these contain fibre, which nurtures your gut bacteria and regulates inflammation—all good things for your brain health.
お付き合いいただきありがとうございました。