kombucha challenge / 紅茶キノコ | 松田干城オフィシャルブログ

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総合格闘家のTateki "tech" Matsudaです。
アメリカのマサチューセッツ州ボストンを拠点にプロで活動しています。

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Who likes kombucha? What do you do for your gut health? I can't afford $4 for a bottle of fermented tea, so I made it by myself.


アメリカでは空前の紅茶キノコブームです。我々の親世代で流行った紅茶キノコが何故今アメリカで?しかもコンブチャ、、、昆布茶ではありません。ボトル一本400円くらいしますwアホか?

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I brewed tea, which has to contain caffeine and added sugar. Kombucha is produced by fermenting tea using a "symbiotic 'colony' of bacteria and yeast", called "scoby". I took a small Scovy from the one I bought from whole foods market.

400円払って市販のコンブチャからスコービーと呼ばれるキノコを取り出し生成開始。正確にはキノコじゃなくて酢酸菌のコロニーが作ったセルロースらしいです。チーズ作る布かぶせて呼吸させて放置。

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Scoby got bigger and bigger day by day.

スコービーでかくなる。キモい

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I took out 1st fermented tea and put it in another bottle for 2nd fermentation, which makes tea fuzzy. This process happen in 2weeks and you can repeat.

砂糖とカフェインを餌として発酵してスコービーはデカくなる。1次発酵が終わって飲めるけどお酢みたいな味。他の瓶に詰めて2次発酵。炭酸ができていい感じに仕上がります。


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I made hibiscus version.

ハイビスカスも作りました


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Scoby keeps
Getting bigger and another scovy came out as 2nd layer. Looks scary...

スコービーが増えて2つ目が重なってできました。おーこわ!

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Let me do more research on how to make kombucha more. Once figure out how to make the best, I'll share how to.

Made German dish with cast iron pan. To be honest with you, this is not for kombucha, but real deal IPA. 


Regretttttttt....

まだ研究段階なので、ベストなコンブチャできたらブログで報告します。サワークラウトも手作りで発酵食品コンボ

ちょっとまて、このジャーマンな料理はコンブチャじゃなくてビールだろ!?

以上、健康アピールでしたぁぁ