お素麺の季節がやって来ました








我が家の毎年恒例のお素麺は、このブログの読者の方々はもうご存知と思いますが、ピーマンとナスを薄切りにして炒めたものをトッピングにしていただきます







トッピングと言っても、野菜をなるべく多く取るためかなり多め








食べる時に胡麻を擦って振りかけていただくのですが、箸が進んじゃって大変






これを食べると夏〜❣️と言う気分で勝浦の美しい海と山を思い出します







勝浦行きたいなぁ🥰






涼しいんだろうなぁ〜❄️







門之助🤞



It’s the season of somen noodles!


Many of this blog readers probably know already but our veggie somen is inevitable for us to spend Japanese “lethal” summer.


Stir thinly sliced egg plants and green peppers and have them with noodles.


But don’t forget to grind sesame seeds and sprinkle over the veggies, it’s crucial.


Whenever I see this somen on our lunch table, I get excited thinking of beautiful mountains and ocean in Katsuura.


Oh, I miss Katsuura and its cool ocean breeze very much!