勝浦ふるさと大使をさせていただいている勝浦市の鵜原の海で、一人塩作りを続けている田井さん






その田井さんが作る塩は月の満ち欠けにによって2種類あります






その塩に魅せられた銀座萬年堂の店主ご夫妻






是非紹介して欲しいと言うことで、お引き合わせしたら、こんな素敵なお菓子が出来上がりました












そして萬年堂、千葉県大多喜産の柚子ジャムを使ったかき氷始まってます









さっぱりしててうんまっ







門之助🤞



Mr. Tomoyuki Tai who produces alone natural salt using sea water of Ubara in Katsuura. 


He noticed the sea water tasted different to the gravity caused by the phases of the moon, and devoted himself to produce natural salt depending on the calendar of the moon.


Enchanted by the salt he produces, the owner of the traditional Japanese sweet shop in Ginza called Mannendo asked me to introduce Mr. Tai to them.


That’s the day the new confectionery with agar agar and the salt, “Kohakuto Saku” and “Kohakuto Jyugo” were to be born.


And it’s the season for refreshing Otaki Yuzu shaved ice at the cafe as well.


Mmm, this is amazing!