昨年の10月31日に妻が4キロの大豆を買い込んで、突然お味噌を作り始めたと、以前書きましたが、そのお味噌がついに出来上がったと写真が送られてきました








ご存知の方も多いと思いますが、お味噌は作ってから夏を越さないといけないそうで、作り始めて約10カ月







じっくり秋冬春そして暑い夏を越して…







ちょっとフライイング気味ではありますが、せっかちの我が家としては充分待ったということ、ついに解禁となったようです






味は、2度目のお味噌作りにしては上出来だとまさに手前味噌のコメント






どんなものか、僕は東京に帰るまでお預けです






門之助🤞



As I posted before, my wife bought 4kg of soy beans and started to make “miso” on Oct. 31st last year.


And she sent me a picture of her miso saying, “Done!”.


You may know, but to make good miso, you need to get through summer. 


So, it took us about 10 months to wait till it’s done.


We have passed fall, winter, spring, and summer…


We’ll, I wonder if the summer is really over now.


It’s okay, we’re all hasty.


And as for the taste, she said, “Tastes pretty good as a second time.”


Will see and taste when I go back home.