我が家のレシピをご紹介するといつも教えて欲しいというありがたいラブラブコメント📝をいただけるので、今日はひとつまだこの時期いけるかなというレシピをご紹介します






以下妻の説明です






皆様のお宅にまだ新玉ねぎ🧅はありますか?






今日は少し時期を過ぎましたが、我が家の食卓にのる一品をご紹介します






新玉ねぎ🧅まるまる一個を繊維に沿って薄くスライス






ピーマン🫑(2個ぐらい)も縦にスライスし、少し氷水でさらします






新玉ねぎ🧅は水で晒しません






晒すとご存じのように、玉ねぎの大切な栄養分が水に流れ出てしまいます🆖






代わりに、ラップなどかけず、そのまま少し冷蔵庫に入れて冷やすことで冷気に触れて辛味抜きができます





パリッと冷えたら、形よく盛り付けます






そこへしらすぼし、白胡麻、鰹節をかけます




↑はまだかつお節とごま油お塩がかかってない状態





最後にごま油を回しかけ、塩を振っていただきます






これさっぱりしていて美味しいです









新玉ねぎ🧅でしかできない新玉ねぎとしらすぼしのサラダ






是非お試しください音譜





あっ、ごま油や塩🧂は良い塩梅で😉







門之助🤞



Since complimentary comments for asking for a recipe introduced in this blog always make us happy, let me introduce another (belated)  seasonal one today.


My wife introduces “young onion and whitebaits salad” as follows.


Do you still have young onions at home?


If you have one, slice the whole onion horizontally along the fiber, and so do the green peppers.


And soak the green peppers in iced water.


But do not soak the onions in water, otherwise allicin will dissolve into water, as you know.


Instead, put it in a fridge without covering.


When the onions get cooled and “crispy”, dish them and green peppers up in a bowl.


Sprinkle whitebaits, sesames, and dried bonito flakes. 


Finally, pour sesame oil and sprinkle some salt.


Try this refreshing salad you can enjoy only this time!


I’m sure you like it!