昨日の新生姜🫚で作るジンジャーエールの作り方、何回かこのブログでもご紹介しているのですが、まだまだ教えて欲しいと言う方がいらっしゃるので、もう一度







以下は妻の説明です👩🏻‍🍳






色々なレシピがありますが、我が家のものはあくまでも適当にゆる〜く作ってます






うちはなんでも「ゆる〜く」がモットー☺️






1)まずきれいに洗った新生姜1個🫚を薄切りに






厚さはお好みで、うちは1.5ミリくらいかな






ここだけこだわる理由は、シロップを飲み切って新生姜🫚だけ残ったら、新生姜🫚だけ摘んでもデザート感覚で美味しいし、豚の生姜焼き用に千切りにして使ったりもできる厚さなんです






2)薄切りにした新生姜🫚と同量のお砂糖とお水を鍋に入れて煮込む






途中で灰汁を掬いながら、生姜🫚がしんなりするくらい15分から20分くらい煮ます






3)レモン🍋一個分の搾り汁を入れて混ぜる





すると新生姜🤞のシロップがなんとピンク色に変わります






4)お好みの量のシロップをコップに入れ炭酸水で割れば自家製ジンジャーエールの出来上がり






生姜🫚を出して別に保存する🫙ことが多いようですが、うちは新生姜🫚一個分ならあっという間に飲んでしまうので、そのまま冷蔵庫で保存します




↑写真は以前のものです





新生姜🫚の時期だけのお楽しみ音譜






是非作ってみてくださいね👍






門之助🤞




Let me introduce the recipe for the young ginger syrup to enjoy homemade ginger ale upon requests, though I did several times in this blog in the past.


Following is my wife’s explanation.


There are many ways to make young ginger syrup, but my recipe is quite simple and laid-back.


(Our) my  motto is “laid-back”.


1) Wash young ginger we’ll and thinly slice it, approx. 1.5 millimeters so that you can enjoy the sweetened sliced ginger afterwards as desserts or use it when making pork ginger.


2) Simmer it with the same amount of sugar and water for about 15-20 minutes.


3) Then squeeze a lemon juice into it and the syrup will turn into pale pink.


4) Pour adequate amount of the syrup, club soda, and ice cubes in a glass. Stir it and voilà!


Many of the recipes say that you preserve the syrup separately from the ginger slices to keep well but I don’t care.


I just put it in a preservative container, and keep it in a refrigerator, and we finish it pretty soon anyway.


Enjoy your homemade young ginger syrup!