先日勝浦塩製作研究所で買い求めた「満月の刻」🧂と「新月の煌」🧂







満月満月の海水と新月星空の海水では、重力⬆️⬇️の影響で塩分濃度に差が出るということだったので、双方の「きき塩」🧂してみました





上が「満月の刻」

下が「新月の煌」





うん👍






確かに違う😲






満月満月の方は塩分を強く感じ、新月星空のものはマイルドです






新月星空には塩分濃度が若干低くなる分、ミネラル分が多くなるそうです






こんな風に塩味に違いが出るなんて、地球🌏ってすごい






勝浦市鵜原理想郷の塩🧂、是非お試しください




https://instagram.com/katsuura_salt_factory_labo?igshid=YmMyMTA2M2Y=




地球🌏のなせる技を実感してみてください!!







ランチに「新月の煌」を使ったブロッコリー🥦とベーコン🥓のパスタをいただきました










美味しかった😋






門之助🤞



As I wrote before, Mr. Tai from the Katsuura Salt Laboratory explained that the concentration of the salt they extract from Ubara Utopia sea differs in flavors, and also the density of magnesium is different, due to the gravity.


I tasted the two kinds of salt and the result is: YES, they’re different.


The one took on the full moon tastes saltier than the one took on the new moon, and the latter tastes milder.


This is unbelievable!


I’ve never thought that salt tastes different depending on whether it’s full moon or new moon.


Try the salt from Ubara Utopia and feel the act of the earth.


Enjoyed pasta with broccoli and bacon seasoned with the new moon salt.