勝浦市鵜原で塩作り🧂を始めた田井さんを訪ねてみました














美しい海🌊に惹かれ、東京から鵜原に移り住んで昔ながらの方法で塩🧂作りを始めたそうです










大変な労力がかかるようですが、それも厭わず真摯に塩作り🧂と向き合っている田井さんは海🌊のように爽やか方でした






突然伺ったのですが、快く製造過程を見学させてくださいました






田井さんによると新月と満月🌕では海水のミネラル量、カルシウム量が変わり塩分量に違いが出るそう






ということで、新月に採った塩と満月🌕に採った塩🧂では味が違うそうです







知らなかった…😲






勝浦の新しい特産品となる日も近いかもしれませんラブラブ






門之助🤞




Visited Mr. Tai who established Katsuura Salt Factory Labo in Ubara, Katsuura.


Fascinated by the beautiful sea in Ubara and convinced of making sea salt from the waters, he moved from Tokyo and started the factory.


Although it takes tremendous time and effort, because of adopting ancient production method, he doesn’t mind hard works and facing the production sincerely.


His sincere dedication to salt makes him such a pleasant person.


He was kind enough to showed me the factory and explained about the production process.


According to him, concentrations of minerals and calciums differ salinity depend on the phases of the moon.


I didn’t know it!


Hope it will be one of the local specialties in Katsuura.