先日友人に勧められて食べた「日本橋餅」












これは日本橋の榮太棲總本舗が、日本橋の老舗にんべんと山本海苔の3つの老舗がコラボしたお餅







榮太棲總本舗のふっくらしたお餅の中にはにんべんの鰹節出汁を使ったみたらしだれ






その海苔を山本海苔で巻いたこのお餅、見た目は磯部巻きですが、老舗の味が詰まった流石の逸品




写真は榮太棲總本舗のホームページから






是非機会があったらお試しくださいね






門之助🤞



A friend of ours recommended “Nihonbashi Mochi” by Eitaro.


Three shops of long history in Nihonbashi; Eitaro (confectionary store,  Ninben, and Yamamoto Nori) collaborated to make the sweet.


A confectionery store Eitaro makes the mochi with mitarashi syrup inside made from bonito flakes of Ninben, and wrap it with nori (seaweeds) of Yamamoto Nori.


The mochis look “isobe maki”(mochi cakes flavored shoyu and wrapped nori) but taste different. 


I also suggest you to try this unique sweets.