先日親戚から栗🌰をたくさんいただきました





自宅でとれた生のもの🌰と、お月見月見にお供えした蒸したもの、渋皮煮にしたもの





こう言う旬のものをいただくと、なんだかいただいた側まで心が豊かになりますね





早速、焼き栗🌰と栗ご飯でいただきました









優しい味の渋皮煮はもちろんあっという間に平らげました😋





ところでお月見にお供えした蒸し栗🌰なんて、素敵ですね





東京にいると疎かにしがちですが、季節を丁寧に生きる桜七夕月見おせちって贅沢だなぁ







門之助🌰


A relative in Katsuura gave us a lot of chestnuts the other day: fresh ones, steamed ones placed as offerings to the harvest moon, and softly sweetened ones that disappeared shortly after we received.


We roasted the fresh ones and made chestnut rice also.


By the way, isn’t it cool to offer steamed chestnuts to the harvest moon?


Such a pity that life in Tokyo is not easy to appreciate four seasons.