昨日のジンジャーエール🥂







作り方は、とっても簡単ニコ







色々な作り方があるけれど我が家のレシピは至ってシンプル






新生姜150gをよく洗い皮付きのまま薄切りに







500ccのお水で灰汁を取りながら10分煮る







グラニュー糖250gを加えてさらに10分







火を止めてレモン一個をまるまる絞り入れると







ほのかなピンク色に







これでジンジャーシロップの出来上がり









炭酸水で割れば爽やかジンジャーエール🥂







我が家はウィルキンソンがお気に入り







シロップはジンジャーエール🥂に







生姜は豚豚の生姜焼きに使っても美味しいし







さらに甘く煮て食べてもシャキシャキとした歯触りと新生姜の爽やかな風味ラブラブが楽しめます







門之助🍀




There are many ways to make ginger ale but our family’s recipe is as simple as A-B-C.

Slice young ginger with skin thinly and after you put in the water, let it simmer for 10 minutes.

As it simmers, skim the foam from the surface.

Add granulated sugar and simmer for another 10 minutes.

Turn off the heat and add lemon juice.

The moment you add the juice, it will turn into faintly pink. 

Mix the syrup with sparkling water.

Voilà!

We use Wilkinson but find your favorite brand because it may affect the taste of the drink.

While using the syrup for ginger ale, we use young ginger for sautéed pork with ginger sauce.

Also, after making the syrup, you can still simmer for another 10 minutes or so with more sugar in it. 

And you can enjoy fresh and crispy texture of young ginger.