Hi!Everyone^^

This is Corentin!

Today, I'm going to talk about crepe!!

 

 

In France, there’s a day when most French people eat crepes, it’s named Chandeleur and is on the second day of February every year. I’ve always loved this day since I was a kid so Today I was thinking about introducing you crêpe’s recipe.

 

Ingredients for 15 crepes:

300g of wheat flour

3 tablespoons of sugar 2 tablespoons of oil 50g of melted butter

3 eggs 60cl of milk

And the secret ingredient: ~5cl of rhum.

 

It might be surprising but it gives a good aftertaste to the crepes that will fit both salty and sweet crepes. Some people use blond beer instead of rhum. Don’t worry about the alcohol, it will evaporate while being cooked so even children will be able to enjoy your homemade crepes!

 

Step 1) Pour the flour in a cooking bowl then press the center of it with a spoon to prepare a well for next step.

Step 2) Pour eggs, sugar, oil and butter in the previously done well.

Step 3) Whip everything together gently while pouring little by little the milk until all the milk is in and the preparation becomes a slightly thick liquid.

Step 4) Add the rhum, experiences people will add more or less rhum depending on their taste.

Step 5) You can let it rest in the fridge till it’s time to cook it or use it right away.

Step 6) Warm a non-stick frying pan and cover it with a little bit of oil using tissue. Once it’s warm, use a kitchen ladle to pour crepe batter in the pan, watch the crepe to flip it when the inside side is cooked to cook the other side. Cook crepes over low heat to prevent failing. Repeat till there is no more batter.

 

Tip: Enjoy crepes with a cup of cider.

The best about crepes is you can fill it with whatever you like!

For salty crepes you can try avocado, tuna, tomato, cheese, potato, ham, etc...

For sweet ones you can try chocolate, raw fruits, jam, whipped cream, ice cream, etc...

 

It takes some times to cook it but it can be a nice occasion to spend a good meal with friends or family cooking crepes together while chatting or even alone, thinking about the filling of the crepe you’re cooking while watching your favorite drama! Let me know how it was once you try it!

 

 

皆さん、こんちには^^

コランタンです!今日はクレープについてお話したいと思います!

 

 

フランスでは、毎年2月2日に「シャンドゥルール」と呼ばれるクレープを食べる日があるそうです。

私は子供の頃からこの日が大好きだったので、今日はフランスのクレープレシピを紹介しようと思っています。

 

【材料】(クレープ15枚分)

・小麦粉300g

・砂糖大さじ3

・油大さじ2

・溶かしバター50g

・卵3個

・牛乳60cc

そして隠し味は、~5clのラム酒です!

 

意外かもしれませんが、クレープの後味が良くなり、塩味のクレープにも甘いクレープにも合います。ラムの代わりにブロンドビールを使う人もいます。

アルコールは調理中に蒸発する為お子様でも手作りクレープを楽しめますので、ご安心ください!

 

ステップ1) ボウルに小麦粉を入れ、スプーンで中心を押して、次のステップのための準備をします。

ステップ2) 卵、砂糖、油、バターをステップ1のボウルに入れます。

ステップ3)牛乳を少しずつ注ぎながら、全体を優しく泡立て、牛乳がすべて入り、少しとろみのある液体になるまで泡立てます。

ステップ4) ラム酒を加えますが、好みによってラム酒の量を加減します。

ステップ 5) 調理するときまで冷蔵庫で休ませるか、すぐに使うことも出来ます。

ステップ6)ノンスティックフライパンを温め、ティッシュで少量の油を注ぎます。フライパンが温まったら、お玉でクレープ生地を流し入れ、クレープを見ながら、内側が焼けたら裏返して、反対側を焼きます。クレープは失敗しないように弱火で焼きます。生地が無くなるまで繰り返します。

 

ポイント:クレープをサイダーと一緒に楽しむ。

クレープの醍醐味は、好きなものを詰め込むことができること!

塩味のクレープなら、アボカド、ツナ、トマト、チーズ、ポテト、ハムなど。

甘いものなら、チョコレート、生のフルーツ、ジャム、生クリーム、アイスクリームなど^^

 

調理に時間はかかりますが、友達や家族と一緒にクレープを作りながらおしゃべりしたり、一人で好きなドラマを見ながらクレープの中身を考えたり、楽しい食事の時間を過ごすことができます!一度食べてみて感想を教えてください!