はるはれ! -6ページ目

はるはれ!

日々のこと、書きます。

先日飲んだアチェという地域のコーヒーがとても美味しくて大好きです!

と、いう話がめぐりめぐって、アチェ出身の校長先生の耳に届き、アチェ料理のレストランに連れて行っていただきました。

私好みの酸味少な目、きりっとした後味のひかない苦み、飲んだ後に鼻に抜ける香りが最高なのです。

そしてアチェのコーヒーは独特なパフォーマンで入れるのですが(動画参照)、なんとそれを体験させてもらいました(動画参照)!

分かっていましたが、難しかったです。。。。

バリスタさん、まさにプロフェッショナルです!

そしてミーアチェというアチェ独特の麺料理をいただきました。

富士宮焼きそばを思い出させる太麺にスパイスたっぷりのソースが美味でした!

また来ます!

 

Beberapa waktu lalu, saya minum kopi dari daerah yang bernama Aceh.

Rasanya sangat enak, dan saya langsung menyukainya.

Cerita itu sampai ke telinga kepala sekolah yang berasal dari Aceh, dan beliau mengajak saya ke restoran masakan Aceh.

Kopi Aceh tidak asam dan rasanya segar di akhir.

Selain itu, cara penyajiannya juga sangat khas.

Saya mencoba membuatnya sendiri, tapi ternyata sulit sekali...

Setelah itu, saya makan Mi Aceh, yaitu mi khas dari Aceh.

Mienya tebal dan bumbunya penuh dengan rempah—sangat lezat!

Rasanya sedikit mirip dengan Fujinomiya Yakisoba dari Jepang.

Saya ingin datang lagi ke sana!

 

The other day, I tried coffee from a place called Aceh.

It was so delicious that I immediately loved it.

That story reached the principal, who is from Aceh, and she kindly took me to an Acehnese restaurant.

Aceh coffee isn’t sour and has a clean, refreshing aftertaste.

It’s also brewed in a very unique way.

I tried making it myself, but it was really difficult...

After that, I ate Mie Aceh, a noodle dish from Aceh.

The thick noodles with rich, spicy sauce were so tasty!

It reminded me a bit of Fujinomiya yakisoba from Japan.

I definitely want to go there again!