Hi all!
いつもコメントありがとうございます
Thank you for your comments.
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熱は下がりましたが、鼻がつまって臭いがわからない
My fever broke yesterday and I'm feeling much better, but my nose is so stuffy that I can't smell anything.
さて、最近料理にハマってます。
Anyways, I've recently been really into cooking.
(ほうれん草、ベーコン、卵とチーズのココット/もやしと人参、キュウリのナムル/豚肉、トマトとアボカドのオリーブオイル&わさび醤油和え)
(Cocotte with spinach, bacon, eggs, and cheddar cheese / bean sprouts, carrots, and cucumber namul / pork, tomato, and avocados tossed with extra virgin olive oil, soy sauce, and wasabi)
昔から料理は好きなんですが、あまりレシピとかを見ずに、何も測らず適当に作ってしまうので…
I've always loved to cook, but I don't use recipes and often cook using my intuition (aka not measuring anything)
失敗作もあれば、大成功しても次にまた同じように再現できず…
So obviously, I've made some epic fails, and even when I do make something amazing, it's difficult to replicate it exactly...
(週に一回はベジタリアン・ナイトにしています!豆腐withキムチ、ごま油をかけて/ローストブロッコリーのハニーマスタード和え/スクランブルエッグとマッシュルームのバター醤油炒め)
(Once a week is vegetarian night! Tofu with kimchi and sesame oil drizzled on top / roasted broccoli with honey mustard dressing / scrambled egg and mushrooms sauteed in butter and soy sauce)
最近オーブンを買ったので、作れるものが増えてさらに料理が楽しくなりました!
I recently got an oven, so I can cook a wider variety of meals - cooking is even more enjoyable now!
キッシュはちょっと焦げてしまいましたが…
Although the quiche was slightly burnt...
(トマト、ハム、ほうれん草とフェタチーズのキッシュ/アボカド、ベーコンとケールのサラダ、豚肉と豆苗の炒め物)
(Tomato, ham, spinach, and feta cheese quiche / avocado, bacon and kale salad / sauteed pork and pea sprouts)
ケールは少量のオリーブオイルでマッサージすると、しっとりとやわらかくなります
Kale becomes soft and moist if you massage it with a bit of olive oil.
(chicken meatballs with miso-tahini sauce / avocado and kale salad / mini gratin of tomato, eggs, and goat cheese)
うちには炊飯器がないので、炭水化物はあまり食べません。
I don't own a rice cooker at home, so I rarely eat carbs.
たま~にパンを食べてます。
I occasionally eat bread.
(野菜炒め/赤ピーマンとしめじのマリネ/スービード(水温制御クッカー)を使って作ったポーク/ガーリックトースト)
(Stir-fried veggies / marinated red bell peppers and mushrooms / sous vide pork / garlic toast)
トーストの上に、このアボカド&ネギトロ&とびこ&マヨネーズミックスを乗せました
(たまに行く汁べゑで必ず頼むネギトロとアボカドのタルタルにインスパイアされました)
On the toast, I spread this mix of avocado, tuna, scallions, flying fish roe, and mayo (this dish was inspired by the tartare I usually order at one of my favorite restaurants in Tokyo)
YUM!
オーブンがでかくて置き場所に困っています!
The oven is so big that I'm at a loss for where I should put it!
とりあえず今は冷蔵庫の上に・・
For now, it sits atop the fridge...あ、危ない…
Quite dangerous...
What's your favorite dish to cook?