Hi there!
I made roast beef.
Tada!
耐熱のジップロックに入れて
ジャン❗️
Look at this!
It is perfect medium rare.
完璧な火の通り具合〜❗️
美味そうでしょー❓
我ながら、自画自賛〜❗️❗️
Doesn’t it look great!
I am really proud of myself.
実は、これ
Actually I made it by using the rice cooker, and it’s so easy this way.
Here is the recipe.
炊飯器で作ると 簡単❗️
まず、牛塊肉に、
塩胡椒 ニンニク生姜をすり込んで
肉が室温な方が、中までしっかりと火が入ります。
室温で数時間放置。
実は、これもポイント。
First, season the beef block with salt and pepper, garlic and ginger.
Leave it at room temperature for a few hours.
Now, remember.
This is very important. Just, leave it.
This way you can successfully make the perfect roast beef.
腐りゃしないかって?
んー、何日も放置しなければ
大丈夫、なはず。
Are you worried that you might get the meat spoiled?
Well, it should be alright, unless you forget and pleave it for a few days.
フライパンを熱して
肉の表面を焼きます。
全ての面を焼いたら
Heat the frying pan, and fry all the sides.
Then wrap it in the foil.
アルミホイルに包んで
Then, put it into heatproof ziplock.
熱湯をドバドバ〜。
と、肉がかぶるまで入れて
Place it in the rice cooker.
Pour the boiling water to the surface.
あとは、そのまま
冷めるまで また放置
And.
Leave it, until the water gets cool.
このレシピのポイントは、
放置
です。 いいでしょう〜❓
The important thing is, to leave!
Sounds good, right?
Now the water is cool, let’s see how.
さて、熱湯が冷めた頃には
You see?
It looks delicious!
新玉ねぎスライスに、塩ふったやつ
私、新玉ねぎ好きでねー。
スライスしたやつを 塩したり、醤油漬けにしたやつ、
この季節には、いつも作り置きしています。
I love fresh onions.
I make it a rule to keep some salted or marinated in soy sauce during the fresh onion season.
こいつを たっぷりと盛り付けて…
Here you are!
出来上がり❗️
新玉ねぎと一緒に食べるのが、
また、最高❗️
Yum!
It tastes even better with fresh onion!
You can just relax while making it.
It’s such a simple recipe.
Would you like to try?
放置がポイントの、楽ちんローストビーフ
のんびり、まったりしながら
作れますよ。
PS 耐熱性 を英語でいうと?
Heatproof です。
例文です。
This glass is heatproof.
このグラスは、耐熱性です。
こんな感じです。
よかったら参考にしてくださいね。
志朗 ベストショット
いい一日になりますように
Have a wonderful weekend!