え?手巻き寿司にシラーですか? | ペログビワイン日記

え?手巻き寿司にシラーですか?

6/21

夏至です。

夏至って、地味目ですね。

冬至は、柚子湯に入ったり、カボチャを食べたりしますけど、夏至って特に何もしないですよね?

今日は休肝日。

 

 

 

6/22

今日は手巻き寿司。

小田急百貨店町田店の北辰水産で、特売のネタを購入しました。

捌き物がなくてラクチンな上、鮮度抜群。

 

 

 

 

神奈川・佐島産キハダマグロ、愛知産コチ、宮城産銀鮭、三陸産カツオ、富山産サワラ、相模湾の生シラス、北海道産ミズタコ

(冷凍物なし)

 

 

 

 

お刺身7点で税込3,500円は破格です。

デラウマでしたー!

 

 

 

 

1本目 バロンドボーラン ブラン 2020  950円

飛び切りネタの手巻き寿司ですが、ワインはいつものハウスワイン。

ラングドック産の白ワイン。

いつもと変わらぬ美味しさです。

 

 

2本目 マルキドボーラン シラー 2022  1,050円

え?手巻き寿司にシラーですか?

と、思われた方もいるかもしれませんが、このヴィンテージのマルキのシラーは、果実味たっぷりのフルーティーな味わい。

口あたりもサラリと冷涼系です。

良ーく冷やして、お寿司にあわせてみたら、これがぴったり。

特にカツオと銀鮭と良く合いました。

 

 

 

Jun. 21

It’s the summer solstice.

The summer solstice is sober, isn’t it?

On the winter solstice, you can take a bath in a yuzu bath and eat pumpkins, but there is nothing special on the summer solstice, right?

Today is a No Wine Day.

 

 

 

Jun. 22

Today, I had a Temaki-Sushi.

At Hokushin Suisan in the Odakyu Department Store Machida store, I bought a special sale fish.

The freshness was outstanding.

 

 

Kihada-Maguro from Kanagawa and Sashima, Kochi from Aichi, Silver Salmon from Miyagi, Bonito from Sanriku, Sawara from Toyama, Raw Shirsu from Sagami Bay, Octopus from Hokkaido

 

 

7 pieces of sashimi and 3,500 yen including tax is unbeatable.

It was Delicious!

 

 

1st Baron de Beau Rond Blanc 2020 950 yen

It’s a special Temaki-Sushi, but the wine is the usual house wine.

It was a white wine from Languedoc.

It’s as delicious as ever.

 

 

2nd Marquis de Beau Rond Syrah 2022 1,050 yen

What? Is Syrah with Temaki-Sushi?

You may have thought, but this vintage MBR Syrah has a plenty fruity taste.

The mouthfeel is also smooth and cool.

I chilled it well and combined it with sushi, this was perfect.

It went especially well with bonito and silver salmon.