海鮮ちらし寿司に変更 | ペログビワイン日記

海鮮ちらし寿司に変更

6/16

地中海風チラシ寿司を作る予定でしたが、今日のネタはとても鮮度が良くて醤油とワサビでお寿司を食べたくなりました。

で、海鮮ちらし寿司に料理を変更。

 

 

 

 

酢飯に海苔と薬味を散らして、お刺身をのせれば出来上がり。

 

 

 

 

本マグロ、天然ヒラメ、真鯛、ホタテ、サーモン、トビウオ

 

 

 

 

トビウオは、相模湾でとれた鮮度抜群。

捌くとき小骨が多いのが難点でしたが、やっぱり凄く美味しいです。

今日のお寿司は、デラウマでした。

 

 

 

 

 

1本目 オリオル・ロッセール チノ・チャノ シャレロ ムスカ 2022  1,300円

スペイン・ペネデスの自家葡萄園でオーガニック栽培をしたシャレロとムスカのブレンド。

張りのある新鮮な果実味、透き通ったキレイな酸、上品なミネラル感。

いっさいの不純物がない透き通った銘水のような感覚です。

今日の海鮮ちらし寿司にぴったりでした。

 

 

今日はワインの前にビールと日本酒も飲んだので、ワインは一本でおしまい。

 

 

Jun. 16

I was planning to make Mediterranean-style Chirashi-sushi, but today’s material was so fresh that I wanted to eat sushi with soy sauce and wasabi.

So, I changed the dish to Seafood Chirashi-sushi.

 

 

Sprinkle seaweed and condiments on vinegared rice, top with sashimi, and you’re done.

 

 

Hon-Maguro, Hirame, Madai, Scallops, Salmon, Flying-fish

 

 

The flying-fish is caught in Sagami Bay and has excellent freshness.

The drawback is that there are many small bones when grinding, but it is still very delicious.

Today’s sushi was super-delicious!

 

 

1st Oriol Rossell Xino-Xano Xarel-lo Muscat 2022 1,300 yen

A blend of Xino-Xano Xarel-lo Muscat organically grown in the estate vineyards in Penedes, Spain.

I felt taut fresh fruits, clear and clean acid and elegant minerality.

It feels like crystal clear water with no impurities whatsoever.

It was perfect for today’s seafood Chirashi-sushi.

 

 

Today, I drank beer and sake before wine, so I only had one bottle of wine.