いつもの北海道産の赤身肉 | ペログビワイン日記

いつもの北海道産の赤身肉

6/15

昨日に続いて真夏のような猛暑です。

体が暑さに慣れていないので、余計に辛い。

 

 

今日はスキヤキ。

 

 

 

 

いつもの北海道産の赤身肉。

 

 

 

 

美味しい!

 

 

 

 

1本目 ベルクール ソーヴィニヨン・ブラン 2022 1,300円

ラングドック産のリラックスワイン・オリジナル。

肉厚な果実味に、しっかりとした酸とミネラル感。

マルキドボーランのソーヴィニヨンを一回り大きくしたような感じのワインです。

スキヤキにも良くあいましたよ。

 

 

2本目 トルチュ・アン・クリーク メルロー・カベルネ2022 1,180円

赤もラングドック産のリラックスワイン・オリジナル。

旧名トートワーズ・クリークで、リラックスワインの輸入を開始した1998年から続くロングセラーです。

芳醇な果実味、なめかなタンニンと心地よいアフターテイスト。

上質なボルドーワインを飲むような感覚です。

これもスキヤキにぴったりでした。

 

 

 

Jun. 15

Following yesterday, it was a scorching heat like midsummer.

The body is not used to the heat, so it is extra painful.

 

 

Sukiyaki today.

 

 

The usual red meat from Hokkaido.

 

 

Delicious!

 

 

1st Bellecourt Sauvignon Blanc 2022 1,300 yen

It is a Relax Wine Original from Languedoc.

It felt fleshy fruits flavor with firm acidity and minerality.

It is a wine that feels like a larger version of the Marquis de Beau Rond Sauvignon.

It was also a good match for Sukiyaki.

 

 

2nd Tortues en Crique Merlot Cabernet 2022 1,180 yen

The red is also a Relax Wine Original from Languedoc.

Formerly known as Tortoise Creek, it has been a long-selling product since 1998, when it began importing Relax Wine.

I felt mellow fruits flavor, smooth tannins and pleasant aftertaste.

It’s like drinking a glass of fine Bordeaux wine.

This was also perfect for Sukiyaki.