FUKUSHIMAYA 美味しい時間 | ペログビワイン日記

FUKUSHIMAYA 美味しい時間

3/22
The Cellar 六本木のカフェスペースで、「FUKUSHIMAYA 美味しい時間」のセミナーを開催、講師を担当しました。


DSCN9535.JPG
本日のテーマは、日本のワイン。
参加された皆さん、日本のワインに詳しい方ばかりで、びっくり。
するどい質問に、驚かされました。


DSCN9540.JPG

試飲したワイン
丹波ワイン 播磨シャルドネスパークリング 2013
キザン 白 2012
KISVIN 甲州 2013
小布施ワイン シャルドネ オーディネール 2012
キザン 赤 2012
ダイヤモンド酒造 ますかっとべりーA plus 2012
リュードヴァン メルロー 2011



フフフのフ、どうです、よいワインを抜いてるでしょ。
KISVIN甲州は、ワタシを除く全員が初体験。そのユニークな味わいが絶賛されました。
あと、リュードヴァンも初めてって人が多かった。メルロー11年よくなってきましたねえ。


DSCN9538.JPG

皆さん、ありがとうございました!
ワタシも、勉強になりました。



Mar. 22
I organized a small wine seminar at The Cellar Roppongi.
The theme today was Japanese Wine.
I lectured about the history, character and topics of Japanese wine.
I was surprised that every attendant has a good knowledge of Japanese wine.
I received a lot of good questions.


Tasting wine
Tanba Wine Harima Chardonnay Sparkling 2013
Kizan White 2012
Kisvin Koshu 2013
Sogga Pere & Fils Chardonnay Ordinare 2012
Kizan Red 2012
Daiamond Winery Muscat Bailey-A Plus 2012
Rue de Vin Merlot 2011


Oh! So fine wines!
Everybody tried to taste Kisvin Koshu at first time and was amazed at the unique-high quality.
Also Rue de Vin made us be surprised at the fine character.


Thank you very much.
I was also teached a lot.