今年もまるき葡萄酒さんでブドウ畑のお手伝いをしてきました!

まるきさんは現存する日本最古のワイナリーで、日本のワインの歴史に大きくかかわっています。

創始者は日本で初めてワイン修行にフランスへ行った土屋龍憲さんです、マスカットベイリーAで有名な川上善兵衛さんとも交流があったようです。

 

今回は誘引作業を主にしたのですが、誘引とは元気で伸び伸びしたブドウの枝をワイヤーに入れ込んだりテープで固定しながら畑を整える作業です。

 

こちらはカベルネソーヴィニヨンの樹です!

ビフォーアフターの写真を撮りましたが、元々割と綺麗だったのでちょっと分かりずらいかも💦

でもだいぶスッキリしたと思います。

 

まるきさんと言えば、なんと2階にレストランが出来たんです!それもリゴレットで有名なHugeグループの店舗として😃

現地でビール醸造もしていて、甲府盆地の絶景を見ながらクラフトビールまるきさんのワイン、美味しいお食事、と4拍子揃ってます♪

 

 

この日は曇りでちょっと残念でした晴れ晴れたら本当に素晴らしい絶景!なんです✨

勝沼を訪ねた際にはぜひランチ+生ビール赤ワインで行ってってみてください!!

 

At Maruki Winery in Yamanashi, I helped their vineyard work by tying new shoots to wires.

I get so refreshed when I’m in the vineyards not thinking of anything else, but the future of these vines in front of me.

Maruki-san had recently built a new restaurant on the second floor!

The restaurant brews beer so you’ll be able to taste different types of craft beers as well as wines from Maruki Winery.

I highly recommend this place for luncheons during your visit in Katsunuma Yamanashi!!

 

 

Katsunuma station is on the Chuo line next to Otsuki when riding the express Kaiji train.

From Katsunuma station, it will be a 10-minute ride in a taxi to Maruki Winery.

There are a couple of wineries around Maruki that you can visit after as well!!