ゴーヤの効果効能については、色々な研究がありますが、今回は、その中の一つを掲載します。

 

尚、研究論文は、かなりの長文ですので、ここでは、その概略説明記事を掲載しました。もっと詳細をご所望でしたら、この記事の最後に、その全文のURLを記入してありますから、そこを開いて下さい。

 

(画像)ゴーヤとゴーヤ茶

 

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Bitter melon juice prevents pancreatic cancer in mouse models
by Garth Sundem | Mar 12, 2013 | Research | 

苦いゴーヤジュースはマウスモデルの膵臓癌を防ぐ
2013年3月12日

 

A University of Colorado Cancer study published this week in the journal Carcinogenesis shows that bitter melon juice restricts the ability of pancreatic cancer cells to metabolize glucose, thus cutting the cells’ energy source and eventually killing them.

 

発がん研究誌で今週発表されたコロラド大学がん研究は、苦いゴーヤ果汁が膵臓がん細胞のグルコース(ブドウ糖)代謝能力を制限し、細胞のエネルギー源を切断し、最終的にそれらを殺すことを示しています。

 

“Three years ago researchers showed the effect of bitter melon extract on breast cancer cells only in a Petri dish. This study goes much, much farther. We used the juice – people especially in Asian countries are already consuming it in quantity. We show that it affects the glucose metabolism pathway to restrict energy and kill pancreatic cancer cells,” says Rajesh Agarwal, PhD, co-program leader of Cancer Prevention and Control at the CU Cancer Center and professor at the Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences.

 

「3年前、研究者たちはシャーレー(ペトリ皿)でのみ、乳がん細胞に対する苦いゴーヤ抽出物の効果を示しました。

 

この研究は、遥かに更に進んでいます。 私たちはジュースを使用しました。特にアジア諸国の人々は既に大量に消費しています。

 

グルコース(ブドウ糖)代謝経路に影響してエネルギーを制限し、膵臓癌細胞を殺すことを示しています」

 

がん予防の共同プログラムリーダーであるアガルワル博士は言う

 

Agarwal's interest came from connecting the dots of existing research in a novel way. Diabetes tends to presage pancreatic cancer and bitter melon has been shown to effect type-II diabetes, and has been used for centuries against diabetes in the folk medicines of China and India. Following this line of thinking, Agarwal and colleagues wondered what would happen if they closed out the middle man of diabetes and directly explored the link between bitter melon and pancreatic cancer.

 

アガルワルの興味は、既存の研究の点を新しい方法で結び付けることから生まれました。

 

糖尿病は膵臓癌を予兆する傾向があり、苦いゴーヤはII型糖尿病に影響を与えることが示されていて、そして、中国とインドの民間薬で糖尿病に対する何世紀にもわたって使用されてきました。

 

この考え方に従って、アガルワルらは、糖尿病の中間者を締めくくるとどうなるか疑問に思い、苦いゴーヤと膵臓癌の関連を直接探究しました。

その結果は、「膵臓癌細胞の代謝イベントの変化と、細胞内の低エネルギーレベルを示す酵素であるAMP活性化プロテインキナーゼの活性化」であるとアガルワルは言います。


The result, Agarwal says, is, "Alteration in metabolic events in pancreatic cancer cells and an activation of the AMP-activated protein kinase, an enzyme that indicates low energy levels in the cells."

 

その結果は、「膵臓癌細胞の代謝事象の変化と、細胞内の低エネルギーレベルを示す酵素であるAMP活性化プロテインキナーゼの活性化」であるとアガルワルは言います。

 

Perhaps not coincidentally, bitter melon also regulates insulin secretion by pancreatic beta cells. After studies in cell cultures, the group showed that mouse models of pancreatic cancer that were fed bitter melon juice were 60 percent less likely to develop the disease than controls.

 

おそらく偶然ではないかもしれませんが、苦いゴーヤも膵臓β[ベータ]細胞細​​胞によるインスリン分泌を調節しています。

 

細胞培養での研究の結果、このグループは、苦いゴーヤジュースを与えられた膵臓癌のマウスモデルは、ゴーヤジュースを与えていないグループよりも疾患を発症する可能性が60%低いことを示しました。

 

"It's a very exciting finding," Agarwal says. "Many researchers are engineering new drugs to target cancer cells' ability to supply themselves with energy, and here we have a naturally-occurring compound that may do just that."

 

「それは非常にエキサイティングな発見です」とアガルワルは言います。

 

「多くの研究者は、がん細胞が自身にエネルギーを供給する能力を標的とし攻撃する新薬を設計しています。

そして、ここには、それを行うことができる天然に存在する化合物があります。」

 

The Agarwal Lab is now applying for grants that will allow them to move the study of bitter melon into further chemoprevention trials in mouse models of pancreatic cancer.
 

アガルワル研究室では、膵臓癌のマウスモデルでの苦いゴーヤの研究を更なる化学予防試験に移行できるように助成金を申請しています。

CU Cancer Center
Skaggs School of Pharmacy

https://www.sciencedaily.com/releases/2013/03/130312134920.htm

 

(本記事研究論文原文)

Bitter melon juice activates cellular energy sensor AMP-activated protein kinase causing apoptotic death of human pancreatic carcinoma cells

苦いゴーヤジュースは細胞エネルギーセンサーAMP活性化プロテインキナーゼ(註)を活性化し、ヒト膵臓癌細胞のアポトーシス(自殺死)を引き起こす

https://academic.oup.com/carcin/article/34/7/1585/2463166

(註)プロテインキナーゼ

タンパク質分子にリン酸基を付加する(リン酸化する)酵素

 

(ゴーヤ画像)

ゴーヤ茶にはどんな効果効能があるの?ゴーヤ茶の作り方

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