つい先日、6年の幕を閉じたばかりの「MIFUNE」跡地に、新しい店がオープンした。

オーナー会社である東京レストランツファクトリーの決断の速さに驚くばかり。

 

「MIFUNE」の料理はいわゆる「フュージョン和食」であったけれど、今度は

「和の魅力、和の楽しさ、和の美味しさ」を徹底した料理を提供するという。

 

オープニングレセプションは、8月最初の少し涼しい火曜日。

日本から渡邊仁社長、ハワイからプロデューサーの本田直之氏ご夫妻が到着し、

メディア関係者とインフルエンサーを中心に150名以上の招待客が駆け付けた。

 

銀座「はっこく」の寿司シェフ・佐藤博之氏がゲストに寿司を握る。

米国ではここでしか食せない、「幻の素材」といわれる「突先」という部位と、

「赤酢與兵衛」という赤酢を使ったシャリを合わせた手巻き寿司が絶品。

マグロ専門の仲卸「やま幸」との提携により、夢のコラボが実現している。

 

米国で既に市民権を得ている和食の中でも、特に寿司を愛するニューヨーカーは多く、

刺身の鮮度や種類にも非常に詳しくなっている今というタイミング。

「本当に美味しい、生粋の寿司と和食」が求められていることを再認識する。

 

生存競争の激しいニューヨーク・マンハッタンで、真っ向から勝負する店が誕生した。

新しいシェフをお迎えして、また新しい戦いが始まる。

 

「日本のファンをつくる」という渡邊社長とその精鋭たち。

若き侍たちの勇姿、そしてここから誕生する未来の物語にエールを。

 

 

A new restaurant opened just a few days ago on the site of MIFUNE, which had just closed its doors after six years.

The speed with which the owner company, "Tokyo Restaurants Factory," decided to open the new restaurant is astonishing.

 

The cuisine at "MIFUNE" was "fusion Japanese cuisine," but now they have decided to open a new restaurant with a new concept: Cuisine with a Japanese charm, fun, and deliciousness.

 

The opening reception was held on a slightly cool Tuesday in August.

President Hitoshi Watanabe arrived from Japan, and producer Naoyuki Honda and his wife from Hawaii,

Over 150 guests, primarily media representatives and influencers, attended the event.

 

Sushi chef Hiroyuki Sato of "Hakkoku" in Ginza prepared sushi for the guests.

It was the hand-rolled sushi combines a piece of tuna called "Tossaki," which is said to be a "rare ingredient" only available here in the U.S., with rice made with red vinegar called "Akazu Yohei (Red vinegar)."

This dream collaboration has been made possible through a partnership with "Yamakou," a wholesaler specializing in tuna.

 

Among Japanese food, which has already gained citizenship in the U.S., many New Yorkers especially love sushi.

The timing is right, as New Yorkers are becoming very knowledgeable about the freshness and variety of sashimi.

It reminds us to recognize the demand for "genuinely delicious, authentic sushi and Japanese food.

 

In Manhattan, New York, where competition for survival is fierce, a restaurant that competes head-on has been born.

With a new chef, another new battle is about to begin.

 

President Watanabe and his elite team are determined to "make Japanese fans."

Cheers to the bravery of these young samurai and the stories of the future that will be born here.