©️MIFUNE New York

 

2015年に大掛かりなレセプションを開催し、2017年に正式オープン

 

グランドセントラル駅、そして国連本部のすぐ目の前という恵まれた立地条件。

6年の歳月、様々なドラマを生み出してきた「MIFUNE New York」が幕を閉じる。

 

エグゼクティブシェフとして活躍してきたツートップ、島野雄シェフに続き、

浦田智裕シェフ卒業のお知らせをいただき、最後のディナーを食しに行った。

 

オープン当初、黒澤監督の映画で有名な俳優・三船敏郎氏のイメージ、

「セクシーでワイルドな和食」をテーマに掲げ、

フレンチ料理のエッセンスを存分に取り入れた「MIFUNE」の料理は、

本当にたくさんのニューヨーカーの胃袋を満たし、愛されてきた。

 

大胆な肉料理を創り出す島野シェフの隣には、浦田シェフというバディがいて、

付け合わせの野菜一片からだけでも、彼の丁寧な仕事ぶりがよく見て取れた。

 

スタッフ不足でキッチンが混乱していても、素人目にはわからない安定ぶり。

それが「MIFUNE」というブランドを確たるものにしてきたのだろう。

 

ひとつの歴史が終わってしまうのは寂しいけれど、若き侍たちは、

この先もずっと日本人シェフという旗を掲げて挑戦を続けるのだろう。

 

ここでの6年間が、彼らの将来にとって必ずや糧になる。

 

たくさんの物語を、ありがとう。

 

 

"MIFUNE New York" held a significant reception in 2015 and officially opened in 2017.

It is in a privileged location close to Grand Central Station and the United Nations Headquarters.

After six years and various dramas, it comes to a close.

 

The restaurant will be closing its doors following the departure of Chef Yuu Shimano and Chef Tomohiro Urata; both had been working as the restaurant's executive chef.

We went to have our last dinner at "MIFUNE New York" after being informed of the graduation of Chef Tomohiro Urata.

 

When the restaurant opened, they had an image of the actor Toshiro Mifune, famous for his role in Kurosawa's film "Sexy and Wild Japanese Cuisine."

MIFUNE's cuisine, which incorporates the essence of French cuisine, has been loved and satisfied the stomachs of many New Yorkers.

 

Before, next to Chef Shimano, who creates bold meat dishes, there was his buddy Chef Urata.

His meticulous workmanship was evident even from just one piece of vegetable garnish.

 

Even when the kitchen was in disarray due to a lack of staff, the stability of the restaurant was unmistakable.

This was what had made the "MIFUNE" brand so solid.

 

It is sad to see history end, but I am sure these young samurai will continue to challenge themselves under the "Japanese chef" banner for many years.

 

I am sure that their six years here will be a source of inspiration for their future.

 

Thank you for all the stories here.